Skip to content

Burgemeester Hoekema krijgt eerste ster voor keurmerk veilig ondernemen uitgereikt

7 april 20113 minute read

Op donderdag 14 april om 19.00 uur krijgt de Wassenaarse burgemeester Jan Hoekema de eerste Hoofdbedrijfschap Detailhandel-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt. De ondertekening en uitreiking vinden plaats in de filmzaal van de Wassenaarse bibliotheek in de Langstraat.

Deze ster is een bekroning voor de ondernemers, gemeente, politie en brandweer die samen afspraken hebben gemaakt om de veiligheid in het centrum te verbeteren. De ster wordt overhandigd door van mevrouw Kleewein van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Ramkraakvrij maken
Op 31 maart 2009 zijn de partijen gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Aanleiding waren de ramkraken die in de periode 2008-2009 in het winkelcentrum hebben plaatsgevonden. Een belangrijk deel van het winkelgebied wordt een bepaalde periode met beweegbare palen afgesloten. Deze maatregel is een jaar in bedrijf en heeft het gebied ramkraakvrij gemaakt.

In aanloop naar de volgende certificering, over 2 jaar, ligt de prioriteit bij de borging en evaluatie van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Op donderdag 14 april om 19.00 uur krijgt de Wassenaarse burgemeester Jan Hoekema de eerste Hoofdbedrijfschap Detailhandel-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt. De ondertekening en uitreiking vinden plaats in de filmzaal van de Wassenaarse bibliotheek in de Langstraat.

Deze ster is een bekroning voor de ondernemers, gemeente, politie en brandweer die samen afspraken hebben gemaakt om de veiligheid in het centrum te verbeteren. De ster wordt overhandigd door van mevrouw Kleewein van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Ramkraakvrij maken
Op 31 maart 2009 zijn de partijen gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Aanleiding waren de ramkraken die in de periode 2008-2009 in het winkelcentrum hebben plaatsgevonden. Een belangrijk deel van het winkelgebied wordt een bepaalde periode met beweegbare palen afgesloten. Deze maatregel is een jaar in bedrijf en heeft het gebied ramkraakvrij gemaakt.
In aanloop naar de volgende certificering, over 2 jaar, ligt de prioriteit bij de borging en evaluatie van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Toename veiligheidsgevoel
Mevrouw Kleewein van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel: “Verspreid over heel Nederland werken we in meer dan 275 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de Keurmerk Veilig Ondernemen methode. Onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel bewijst het succes van deze werkwijze. Het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en klanten stijgt en de schade als gevolg van criminaliteit en vandalisme daalt aanzienlijk.”

Mevrouw Kleewein van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel: “Verspreid over heel Nederland werken we in meer dan 275 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de Keurmerk Veilig Ondernemen methode. Onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel bewijst het succes van deze werkwijze. Het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en klanten stijgt en de schade als gevolg van criminaliteit en vandalisme daalt aanzienlijk.”

Tags

BurgemeesterHoekema
Gerelateerde artikelen
Back To Top