Skip to content

Strandschoonmaakactie aan de Wassenaarse slag

8 april 201150 second read

Op donderdagochtend 15 april a.s. doen de leerlingen van groep 7 en 8 van de Den Deylschool en de Kievietschool mee met de jaarlijkse strandschoonmaakactie. Om 10.30 uur geeft wethouder Alkemade het officiële startsein voor de actie. De kinderen helpen tot 12.00 uur om de Wassenaarse Slag weer helemaal netjes te krijgen.

Na het startsein van de wethouder zullen de kinderen actief een gedeelte van het strand schoonmaken onder begeleiding van de medewerkers van het Team Uitvoering van de gemeente. Wanneer er een gedeelte is schoongemaakt wordt er besproken wat zij zoal zijn tegenkomen en ook worden er thema’s behandeld als het milieu en in het bijzonder het zeemilieu. Ook wordt er voor de leerlingen een demonstratie gehouden met de strandschoonmaakmachine. Ter afsluiting krijgen alle kinderen een consumptie.

Met de strandschoonmaakactie wordt ieder jaar wordt door basisschoolleerlingen, in het kader van Natuur- en Milieu Educatie, een stuk strand schoongemaakt aan de Wassenaarse Slag. Het doel van de actie is om het milieu onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Tags

StrandschoonmaakactieWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top