Skip to content

Rik Janssen voor SP in bestuur Zuid-Holland

22 april 20112 minute read

Rik Janssen (53) heeft in Zuid-Holland de primeur om namens de SP een zetel in Gedeputeerde Staten in te nemen. De jurist en voormalig ondernemer heeft rechten gestudeerd en werkte sinds 2007 op de fractie van zijn partij. Van begin januari tot half april 2011 verving hij in de Tweede Kamer Sadet Karabulut wegens zwangerschapsverlof. Janssen is woonachtig in Wassenaar.

In het provinciebestuur zal Janssen – na benoeming door de Provinciale Staten – de portefeuilles Bestuur, Jeugdzorg & Maatschappelijke Participatie en Milieu & Handhaving beheren. Hij heeft een duidelijk beeld over de wijze waarop hij wil gaan werken. Janssen: ‘Ik wil werken in de SP-stijl. Dus uit de stenen kolos komen en naar de mensen toegaan om te horen wat zij willen. Werken als gedeputeerde doe je volgens mij vooral buiten het provinciehuis, samen met de mensen van Zuid-Holland.’

In zijn periode als Tweede Kamerlid voerde Janssen het woord over veiligheid, justitie, immigratie en asiel. Hij was slechts enkele maanden lid van de Kamer, maar wist in korte tijd toch de nodige successen te behalen. Zo zette hij zich in voor slachtoffers van eergerelateerd geweld en kreeg hij steun van een meerderheid van de Tweede Kamer voor zijn voorstel om slachtoffers van misdrijven vaker schadeloos te stellen. ‘Daarom ben ik de politiek ingegaan: om mensen te helpen, zeker die mensen die in de problemen zitten. Door dit voorstel zijn de meest schrijnende slachtoffers van een misdrijf nu in staat om hun recht te halen. Op die manier zal ik ook in Zuid-Holland aan de slag gaan. Samen met mijn collega’s in het bestuur en met SP’ers uit de hele provincie zal ik hard werken om onze mooie provincie nog wat mooier te maken.’

Tags

Rik JanssenSP
Gerelateerde artikelen
Back To Top