Skip to content

Flitsende start voor attractieparken

26 april 20113 minute read

Het seizoen voor de attracties in Nederland is fantastisch begonnen. Dat heeft een woordvoerder van de Club van Elf maandag laten weten. In de club zijn onder meer de Keukenhof, Madurodam, de Efteling en Burgers’ Zoo verenigd.

Door het mooie weer waren de verwachtingen hooggespannen, maar die zijn volledig uitgekomen. De Keukenhof begroette in het paasweekend ruim 100.000 bezoekers. Volgens algemeen directeur Piet de Vries was het waarschijnlijk een van de beste paasweekeinden uit de geschiedenis van het park, dat nog tot en met 20 mei open is. Het mooie weer, het feit dat Pasen laat valt en de bollen in het park in volle bloei staan, hebben daaraan bijgedragen. Naast Nederlandse gezinnen en Duitsers, trokken er opvallend veel Aziaten naar de Keukenhof. Het bloemenpark ging maandagochtend al om zeven uur open.

Amsterdam is overspoeld door toeristen. Vergeleken met vorig jaar zijn er duidelijk meer buitenlanders naar de hoofdstad gereisd, vooral Duitsers en Oost-Europeanen. De hotels zitten vol en de boten van Canal Company en Holland International Rondvaart varen goed gevuld tot laat in de avond door de grachten. Ook de waterfietsen zijn zeer in trek.

Attractie- en vakantiepark Slagharen was tot de laatste accommodatie volgeboekt. Avonturenpark Hellendoorn had ‘buitengewone’ bezoekersaantallen. Het paasweekeinde van vorig jaar was al goed, maar dit overtrof alle verwachtingen met een stijging van 50 procent. Het park vierde het 75-jarig bestaan. Mensen wisten ook Toverland in Sevenum goed te vinden.

Het was goed toeven in het bosrijke Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het aantal bezoekers lag ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Duinrell in Wassenaar was helemaal vol. De camping en de zogenoemde Duingalows zaten vol en het park was in trek. De wereldtuinbouwexpo Floriade opent pas over een jaar officieel, maar afgelopen weekeinde kwamen er al 2500 mensen voor de kabelbaan. Deze is vlak voor Pasen in gebruik genomen. Met 1,1 kilometer lengte is de baan de langste van Nederland.

Ook het Dolfinarium kreeg beduidend meer bezoekers dan vorig jaar Pasen. Madurodam kwam uit op een totaal van ongeveer 15.000 mensen voor het hele weekeinde. Dat is 36 procent meer dan in 2010. Walibi Holland in Biddinghuizen kreeg 10 procent meer bezoekers door de poorten. In Dierenpark Emmen verliepen de paasdagen volgens verwachting. Het was warm en de mensen kochten veel ijsjes. Daaruit haalde het park extra inkomsten. Burgers’ Zoo in Arnhem kreeg iets minder bezoekers dan vorig jaar Pasen, maar de dierentuin spreekt van een ‘paasbest’ resultaat.

Madame Tussauds in Amsterdam had ‘last’ van het mooie weer. Het museum met de wassen beelden kreeg in vier dagen ongeveer 10.000 bezoekers over de vloer. Dat is ongeveer 20 procent minder dan in het paasweekeinde van vorig jaar „toen het herfstweer was en veel mensen overdekte attracties opzochten”. Zaterdag was de drukste dag. Nederlanders vormden de hoofdmoot van het bezoek.

Tags

Duinrell
Gerelateerde artikelen
Back To Top