Skip to content

Prins Willem-Alexander 44 jaar

27 april 20112 minute read

Prins Willem-Alexander viert woensdag zijn 44e verjaardag. De troonopvolger viert zijn verjaardag in huiselijke kring, samen met prinses Máxima en zijn dochtertjes Amalia, Alexia en Ariane. Met zijn 44 jaar is de prins twee jaar ouder dan de leeftijd die zijn moeder had, toen zij aantrad als staatshoofd. Koningin Beatrix was 42 jaar toen zij werd ingehuldigd. Het is niet bekend wanneer Willem-Alexander het stokje zal overnemen. Na afloop van een recent staatsbezoek aan Duitsland wilde de vorstin niet ingaan op geruchten in de Duitse media dat een troonswisseling op handen is. Ze geeft geen antwoord op vragen naar de bekende weg, zei ze.

Willem-Alexander is steeds vaker het onderwerp van publicaties waarin wordt ingespeeld op de troonswisseling. Zo komt er een bloemlezing van zijn uitspraken en verschijnt in september het boek Van Willem tot Willem, ‘een vrolijke geschiedenis van Oranje’. Onlangs nog zag een roman het licht waarin Beatrix haar aftreden steeds verder voor zich uit schuift, waarmee ze in conflict komt met haar oudste zoon.

Staatsbezoeken
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vorig jaar al veel vaker op stap in Nederland en streefden met het aantal bezoeken en openbare optredens hun (schoon)moeder voorbij. Dit jaar gingen ze met Beatrix mee op staatsbezoeken naar Qatar en Duitsland en in het najaar willen ze gedrieën alle zes eilanden van de vroegere Antillen bezoeken. De drie dochters van het kroonprinselijk paar zitten inmiddels allemaal op school.

Op vrijdag gaat de prins met Máxima naar Londen voor de bruiloft van de Britse prins William en Kate Middleton. Diezelfde avond reizen ze alweer terug naar Nederland. Op zaterdag worden ze verwacht in de Limburgse plaatsen Thorn en Weert, waar ze met andere leden van de koninklijke familie Koninginnedag zullen vieren.

Tags

PrinsWillem Alexander
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top