Skip to content

“Een weekeindje de deur dicht houden”

28 april 20113 minute read

Op Oulton Park heeft Jeroen Slaghekke zijn leidende positie uitgebouwd in het Britse Formule Ford kampioenschap, waarin Formule 1-sterren als Jenson Button en Mark Webber ooit furore maakten. Dit Paasweekeinde scoorde de coureur uit Wassenaar in de drie races achtereenvolgens een tweede, vijfde en derde plaats. In totaal goed voor 71 kampioenschapspunten en een donatie van 7100 euro aan de Stichting Extra Miles.

“Een weekeindje de deur dichthouden”, zo typeert Jeroen Slaghekke de drie wedstrijden in het tweede raceweekeinde van het Britse Formule Ford kampioenschap. “Ik rijd liever in de aanval, maar als dat er een keer niet inzit dan is het zo. Ik kan goed leven met de resultaten en ben zelfs uitgelopen op de concurrentie. Prima toch?”

Het weekeinde begon zaterdag met een keurige tweede plaats achter Scott Malvern, zijn teamgenoot bij Jamun Racing die dit weekeinde drie races won. “Mijn start vanaf de tweede plek verliep prima. Toen ik merkte dat ik grip tekort kwam om aan te vallen, heb ik de tweede plaats geconsolideerd.”

De zwaarste wedstrijd dit weekeinde was zonder twijfel de tweede race. De enige Nederlander in het veld startte vanaf P2, maar werd geplaagd door een verkeerde wieluitlijning op zijn Ford. “Ik reed met teveel uitspoor op de wielen, waardoor ik zowel op het rechte stuk als in de bochten terrein verloor”, aldus Jeroen.

De edele kunst van het verdedigend rijden bracht hem uiteindelijk een vijfde plaats. “Op Oulton Park is het lastig inhalen. Helemaal als je de binnenkant dichthoudt”, lacht Jeroen Slaghekke. “Complicerende factor was een te diep rempedaal, waardoor ik bij het remmen ook het gaspedaal meenam. Met plaats vijf is de schade beperkt gebleven.”

In de aanloop naar de slotrace op Paasmaandag herstelden de technici van Jamun Racing met grote precisie de Ford van Jeroen. De racewagen kreeg een uitlijnkuur en een nieuwe remcilinder. Het sorteerde effect, want de coureur uit Wassenaar finishte, ondanks een paar kleine remfouten, als derde nadat de race voortijdig werd beëindigd na een de rode vlag-situatie.

Het tweede raceweekeinde bracht Jeroen Slaghekke in totaal 71 kampioenschapspunten, waardoor de Nederlander met 146 punten aan de leiding blijft in deze sterk bezette kweekvijver van racetalent. Teamgenoot Scott Malvern volgt op 22 punten.

Stichting Extra Miles
Dankzij het totaal van 71 punten kan de Stichting Extra Miles weer 7100 euro tegemoet zien. De Stichting Extra Miles ondersteunt het Later-AMC project van Prof. Dr. Huib Caron, kinderoncoloog AMC. Het team van Huib Caron doet onderzoek naar het verbeteren van de behandelmethoden van kanker bij kinderen. Jaarlijks wordt bij circa 550 kinderen de diagnose kanker gesteld. 80 procent van de kinderen geneest. Van deze groep ondervindt driekwart later ernstige bijwerkingen van de agressieve behandelmethoden.

Tags

Jeroen Slaghekke
Gerelateerde artikelen
Back To Top