Skip to content

Dierenzorg zet asiel- en adoptiedieren in het zonnetje

10 mei 20112 minute read

Zondag 22 mei organiseert Stichting Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg 56 te Wassenaar wederom haar jaarlijkse Open Dag. Deze dag is een uitgelezen kans voor bezoekers om een kijkje achter de schermen te nemen in het pension, asiel, die dierenambulance en de seniorenclub; het eerste bejaardentehuis voor honden en katten. De dag duurt van 11 tot 16 uur.

Natuurlijk worden de honden en katten die in het Wassenaarse asiel verblijven in het zonnetje gezet in de hoop een geschikte eigenaar te vinden. Na een hardnekkige schimmelinfectie in het kattenhuis is het kattenasiel sinds kort weer geopend voor publiek alwaar vijfentwintig katten – die al geruime tijd aan de Zijdeweg verblijven – met smart wachten op een nieuw huisje.

Ook de adoptiedieren zetten hun beste pootje voor tijdens de ‘catwalk’ om zo adoptanten te werven die bijdragen in de verzorging van deze bejaarde dieren zonder eigenaar. De befaamde rommelzolder is eveneens geopend en voor de allerkleinsten is er een springkussen.

Oude ambachten en streekproducten
Dit jaar heeft Dierenzorg een aantal oude ambachten uitgenodigd om een demonstratie te geven van hun vak. Zo zijn er op de Open Dag onder andere een mosterdmaker, een imker, een touwslager en een zadel en tuigmaker. Op een kleinschalige markt worden streekproducten, sieraden, keramiek, speelgoed en ander handwerk verkocht.

Rad van Fortuin
Een terugkerend item tijdens de Open Dag is het Rad van Fortuin. Met het kopen van een lootje steunen bezoekers het werk van Dierenzorg terwijl men kans maakt op mooie prijzen zoals toegangsbewijzen voor onder andere het Omniversum, Holland Casino Scheveningen, Museon en Duinrell.

Live muziek
De Wassenaarse formatie Joy zorgt voor de muzikale invulling en speelt een repertoire van swingende covers. Alle opbrengsten van de Open Dag komen geheel ten goede aan de verzorging van de dieren. Kijk voor meer informatie op www.ndz.nl.

Tags

Dierenzorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top