Skip to content

Prinses Máxima 40 jaar

16 mei 20112 minute read

Prinses Máxima viert dinsdag haar veertigste verjaardag. Ze heeft geen vrije dag: ’s ochtends vertrekt ze naar Paleis Noordeinde in Den Haag voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Elk jaar reikt zij deze prijzen uit voor succesvolle projecten op sociaal gebied.

Er was al veel aandacht voor het veertigste levensjaar van het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Paleis Het Loo in Apeldoorn wijdt een tentoonstelling aan de echtgenote van prins Willem-Alexander. Talloze kranten en tijdschriften brachten specials over de prinses.

Het AD kwam zaterdag met een Máxima Magazine. Daarin staat een interview met vader en moeder Zorreguieta: „We zien dat onze dochter gelukkig is in Nederland met haar mooie gezinnetje.”

De NOS volgde de prinses sinds september voor een portret, dat maandagavond wordt uitgezonden. De omroep belicht haar werkzaamheden, maar filmde haar ook in haar rol als echtgenote en moeder van drie kinderen. Bij de oosterburen is Máxima minstens net zo populair als in ons land. De Duitse televisiezender ZDF heeft het portret gekocht en zendt het dinsdag uit onder de titel Princess Charming – Máxima wird 40.

Met haar verjaardag in zicht was er opnieuw discussie in de Tweede Kamer of Máxima, die zich tien jaar geleden met Willem-Alexander verloofde, zich straks koningin mag noemen. Al snel bleek dat een meerderheid er geen probleem mee heeft wanneer zij straks als koningin door het leven gaat. Ook het kabinet zag er vrijdag geen probleem in: de aanspreektitel is koningin.

Voor de veertigste verjaardag van Willem-Alexander werd vier jaar geleden een groot feest gegeven op Paleis Het Loo. Máxima is op vrijdag 27 mei het stralende middelpunt in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan de prinses beschermvrouwe is, biedt haar een verjaardagsconcert aan. Het feest wordt bijgewoond door leden van de koninklijke familie, privégasten van Máxima en mensen met wie zij de laatste tien jaar heeft samengewerkt.

Tags

MáximaPrinses
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top