4e jeugd, Heren en Dames team B.C. Wassenaar kampioen!

24 mei 20113 minute read

Ook het badmintonseizoen loopt weer ten einde en in de verschillende competities worden de kampioenen weer gehuldigd. Ook bij onze plaatselijke badmintonvereniging BC Wassenaar, gesponsord door de Service Apotheek Langstraat, zijn er dit seizoen twee kampioenen. Bij de jeugdcompetitie werd afgelopen zaterdag team 4 kampioen (Kenza Malamane, Sabrina Pinel, Manon Dompeling, Daan van Veen, Karim Zwart, Mandy Zwart en Kas Meershoek), door een prachtige zege op Apollo 3 met 7-1 en nog één wedstrijd te spelen. Mochten ze hun laatste wedstrijd ook nog winnen, dan zijn zij ongeslagen kampioen! Gefeliciteerd! Bij de jeugd weren nog een aantal wedstrijden gespeeld. Team 1 speelde gelijk (4-4) tegen Invictus. Team 2 verloor, ondanks een leuke en spannende wedstrijd met 7-1 van Onder Ons en team 3 won op het nippertje van Voorburg 3 met 5-3. Bij de jeugd opstapcompetitie was De Valken uit Valkenburg te sterk voor het eerste BCW opstapteam (7-1) en speelde het tweede team gelijk 4-4.

Bij de herencompetitie, waaraan BC Wassenaar dit jaar voor het eerst deelneemt, werd het 1ste team direct al kampioen. Marco van Leeuwen, Mark van den Akker, Marcel Woudsma en Jim Stegeman wisten door een prachtige 6-2 overwinning op de Zeemeeuwen het kampioenschap te behalen. Bij de damescompetitie is het nog heel even spannend: als a.s. donderdag gewonnen wordt van Drop Shot in de Schulpwei, zijn ook zij kampioen en kan BC Wassenaar dit jaar 3 teams huldigen. De rijtoer door Wassenaar is al in voorbereiding!

Bij de damescompetitie, Zoooo, wat was dát spannend! Het damesteam van BC Wassenaar is vanavond kampioen geworden. Afgelopen weekend werd van de toenmalige nummer 1, Ribad, met 5-3 gewonnen, waardoor de laatste wedstrijd tegen Drop Shot (nummer 3) heel erg belangrijk werd. Ribad moest tegen nummer laatst, een 8-0 overwinning lag in de lijn der verwachtingen. Onze dames moesten dus met minimaal 7-1 winnen. En dat deden ze! Gelijk met Ribad nu, maar het onderlinge resultaat bepaalde dat de Wassenaarse dames kampioen zijn! Gefeliciteerd! Het damesteam heeft in verschillende formaties gespeeld, maar liefst negen dames kwamen aan bod: Ellen Dompeling, Monique Hilgeman, Akkemay Huininga, Mineke Kiel, Scarlet van der Kwaak, Sabine Roelandse, Eveline Spring in ’t Veld en Mariëtte Timmermans.

Bij de recreanten werd het seizoen min of meer afgesloten met de laatste wedstrijden in de onderlinge competitie en het jaarlijkse grabbelton toernooi. Vanaf januari speelde 6 recreatieteams een spannende onderlinge competitie, waar als uiteindelijke winnaar team 5 kampioen werd. (Max Jetten, Yorrick van Kuyen, Carola Mooyman en Anita Knijnenburg). Ieder jaar worden er ook een aantal grabbeltontoernooien gespeeld (herfst, kerst en eind) waar per avond een dame en een heer als winnaar worden gehuldigd, maar ook een “totaal”winnaar uit de bus komt. De winnaars bij de eind grabbelton waren bij de heren: Rolf Papst en bij de dames: Elly Jansen. Als winnaars bij de totale grabbelton uitslag kwam bij de heren Max Jetten als winnaar op het erepodium en bij de dames Yvonne v.d. Gugten.

Een zeer geslaagd badmintonjaar voor BC Wassenaar! De competities lopen ten einde, maar indien u kennis wilt maken met de badmintonsport is daar de gehele maand juni nog volop de gelegenheid voor in sporthal De Schulpwei, voor de jeugd, iedere zaterdagmorgen van 9-11 uur en voor de senioren/recreanten op maandagavond vanaf 19.30 uur. www.bcwassenaar.nl