Skip to content

AH-vestiging Wassenaar steunt KIKKEROPFLEURDOOS

9 juni 20113 minute read

De komende weken kunnen klanten van de Albert Heijn-vestiging aan het Stadhoudersplein in Wassenaar hun statiegeld doneren aan de Stichting Kikkeropfleurdoos. Naast de retourautomaat voor statiegeldflessen hangt een brievenbus waarin het bonnetje van het statiegeld kan worden ‘gepost’. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Kikkeropfleurdoos.

De Kikkeropfleurdoos is een initiatief voor kankerpatiënten – ook gesteund door het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) – dat in 2008 is ontstaan in het Westland. Lid van het Comité van Aanbeveling, voormalig burgemeester van Den Haag thans Staatsraad drs. W..J. Deetman, vindt het een sympathiek gebaar om mensen die geraakt worden door kanker een steuntje in de rug te bieden met de zogenaamde Kikkeropfleurdoos. Deze dozen zijn bij Kring-apotheken en Service-Apotheken in het hele land op aanvraag (alleen door de patiënt) verkrijgbaar. “Om de verstrekking mogelijk te blijven maken moeten wij voortdurend in actie komen om nieuwe sponsors te bereiken. Klanten van deze Albert Heijn vestiging in Wassenaar kunnen nu ook een steentje bijdragen door hun statiegeldbonnen de komende maanden in de brievenbus naast de flessenautomaten te ‘posten’ voor dit goede doel,” vertelt Nelly van Veldhoven, woordvoerster van de stichting Kikkeropfleurdoos. De opbrengst van deze actie wordt in de winkel en in de krant bekend gemaakt.

De Kikkeropfleurdoos is bedoeld voor mensen die recent gehoord hebben dat zij kanker hebben. Speciale aandacht is er voor het thema ‘opkikker’, een aardigheidje, een verrassing die je even op andere gedachten brengt.

Ambassadeur van de stichting is professor dr. Wubbo Ockels. Zelf kreeg hij enige jaren geleden de diagnose kanker en werd hij met succes daarvoor behandeld. Hij weet dus wat de impact van zo’n diagnose op je leven is. “Warmte en liefdevolle aandacht van naasten zijn in die eerste weken waarin dat schokkende nieuws moet worden verwerkt heel belangrijk. Daarbij kan de Kikkeropfleurdoos ook in beeld komen. Een mooi, Westlands initiatief. De saamhorigheid in deze streek is groot!”

De Kikkeropfleurdoos bevat praktische informatie voor de kankerpatiënt én zijn of haar naasten over het aanbod van hulpmiddelen en over begeleiding- en herstelprogramma’s. Ook zit er informatie in van diverse producten, die verlichtend kunnen werken voor specifieke klachten en bijverschijnselen, zoals een droge mond en droge huid. Verder is de doos groot genoeg voor zoiets als een mooi tijdschrift voor de nodige afleiding en kan die gebruikt worden voor het onder handbereik opbergen van eigen folders en medicijnen, of het bewaren van wenskaarten.

De initiatiefnemers zijn vrouwen, die weten wat het is om met kanker geconfronteerd te worden. Hun ervaringen, opgedaan in het behandeltraject – als patiënt of behandelaar – en daarna, waren aanleiding voor dit initiatief. Het bestuur van de stichting die de ANBI-status heeft, bestaat uit Marleen Reukema (voorzitter), Margriet Everwijn, Elvire ten Berge-de Ridder (apotheker), Henny Duijn-Visscher en Corien van de Weg (arts). De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers. Het gedoneerde geld komt dus geheel ten goede aan het doel. Een gift, bijvoorbeeld uit een sportieve sponsor activiteit voor het goede doel, is ook welkom op Rabobankrekening 1202.63.297 t.n.v. Stichting Kikkeropfleurdoos, Hoek van Holland.

Voor meer informatie: www.kikkeropfleurdoos.nl

Tags

Albert HeijnKikkeropfleurdoosWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top