Skip to content

Benefiet Golfevenement op golfclub Rozenstein

16 juni 20113 minute read

Op 20 juni vindt de zevende editie van het Benefiet Golftoernooi voor Ronald McDonald Huis Den Haag plaats, dit keer op golfclub Rozenstein te Wassenaar. De opbrengst van deze golfdag komt geheel ten goede aan de gezinnen met een ziek kind die in het Haagse Huis verblijven.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze golfdag aanwezig te zijn, voor meer informatie zie onder aan deze e-mail.

Golfers hebben zich het afgelopen half jaar kunnen inschrijven voor het 18-holes golftoernooi. Tijdens het spel zijn er veel culinaire stops in de baan, zoals een whiskyproeverij, wijnproeverij, haringkar en ijscoman. De deelnemers kunnen zich tijdens het spel laten verwennen met een massage. Verder kunnen de golfers tegen betaling de pro verslaan en is er een mooie prijs te winnen als een hole in one wordt geslagen. Het entertainment en vermaak in de baan is volledig gesponsord door leveranciers en professionals uit de omgeving van Wassenaar en Den Haag. De dag wordt feestelijk afgesloten met een borrel, barbecue, loterij en muzikaal entertainment.

Manager van Ronald McDonald Huis Den Haag Susanne Keulaerds is zeer verheugd over de deelname en inschrijvingen voor het toernooi. “Er zijn 24 flights verkocht voor 1.500 euro per flight. Dankzij de golfclub Rozenstein, die de baan sponsort, is het mogelijk om een groot bedrag voor het Haagse Huis in te zamelen. Veel bedrijven hebben steun betuigd door meer dan tweehonderd prijzen aan te leveren voor de loterij die op 20 juni zal worden gehouden.”

Bij elkaar blijven
Ronald McDonald Huis Den Haag bestaat ruim elf jaar en is gevestigd boven op het dak van het Juliana Kinderziekenhuis. Ouders kunnen dankzij het Huis dicht bij hun zieke kind verblijven, zolang als dat nodig is.

Het Ronald McDonald Huis is meer dan een dak boven het hoofd. Acht gezinnen kunnen er slapen, lezen, televisie kijken en koken, net als thuis. Omdat ook broertjes en zusjes in het Huis mogen logeren, kan de gezinssituatie enigszins in tact blijven. Ronald McDonald Huis Den Haag zorgt ervoor dat mensen bij elkaar blijven en het leven, ondanks alles, toch een beetje kan worden voortgezet in een huiselijke en warme omgeving.

Het Huis is volledig afhankelijk van giften en donaties en ontvangt hiervoor geen overheidssteun.

Steun
Gasten ondervinden in het Huis gedurende 365 dagen per jaar steun van het management en zeventig vrijwilligers. Bovendien maakt het Ronald McDonald Huis het mogelijk om ervaringen te delen met anderen; iedereen zit immers in dezelfde onzekere en moeilijke situatie. Uit de praktijk blijkt dat dit lotgenotencontact enorm belangrijk is.

Tags

GolfRozenstein
Gerelateerde artikelen
Back To Top