Skip to content

Oplichters actief in Wassenaar

20 juni 201138 second read

De politie kreeg afgelopen weekend meerdere meldingen van zakkenrollerij waarbij een landkaart als afleidingsmanouevre werd gebruikt. De oplichters waren actief in de Hillenaarlaan, het Burchtplein en de Cornelis de Wittstraat. In alle gevallen maakten de oplichters gebruik van een landkaart.

Landkaart als afleidingsmanoeuvre
Twee tot drie personen legden een landkaart over een rollator en een fietstas. Onder het mom van ‘kunt u mij uitleggen waar ik nu ben, want ik moet daar en daar zijn’, werden drie vrouwen waarvan twee met een rollator in de leeftijd van 78-80 jaar opgelicht en bestolen van portemonnee en andere persoonlijke eigendommen. De verdachten legden de landkaart (vermoedelijk Spaans) op de rollators en of de fietstas en terwijl ze de vrouwen aanspreken en afleiden weten ze ongezien de portemonees weg te nemen.

Tags

OplichtersPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top