Skip to content

Expositie (tuin)beelden bij Villa Maarheeze

27 juni 20112 minute read

Op Zaterdag 9 en Zondag 10 juli exposeert galerie Spirits in Stone in de tuin van Villa Maarheeze in Wassenaar (tuin)beelden uit Zimbabwe. Binnen zijn schilderijen uit Cuba te bewonderen. Brenda Kooy van galerie Spirits in Stone: “Net als vorig jaar mogen wij wederom een expositie verzorgen in de tuin van Villa Maarheeze. Zowel de bezoekers, de villa-eigenaar als wij waren enthousiast over de expositie in 2010 waardoor we nu nogmaals een tentoonstelling op deze locatie organiseren.”

De statige villa aan de Rijksstraatweg in Wassenaar was vele jaren een mysterieuze villa, waarin de Inlichtingendienst Buitenland jarenlang kantoor hield. Dit rijksmonument met zijn bijzondere tuin is nu na jaren van leegstand prachtig opgeknapt en wordt nu deels verhuurd. De beelden die te zien zijn, zijn gemaakt door kunstenaars uit Zimbabwe. Alle beelden zijn met de hand vervaardigd uit harde tot middelharde steensoorten zoals springstone, serpentijn en opaal. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Spirits in Stone een aantal beelden van de internationaal bekende kunstenaar Dominic Benhura aangekocht. In 2008 heeft Benhura zijn laatste solotentoonstelling in de Hortus Botanicus in Leiden gehad. Dat was een groot succes. Zijn beelden kenmerken zich door vrolijkheid en beweging. Daarnaast zijn er tal van grote, middelmatige en kleine (tuin) beelden te zien en te koop. De schilderijen uit Cuba vullen de expositie mooi aan. Hiervoor werkt Spirits in Stone samen met Havana Art.

Informatie
Zaterdag en zondag 9 en 10 juli 2011, 11:00-17:00 uur
Villa Maarheeze: Rijksstraatweg 675, 2245 CB Wassenaar
Zie ook www.spiritsinstone.nl
Toegang is gratis.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top