Skip to content

Gemeente Wassenaar stapt over op handcomputers

1 juli 201155 second read

De afdeling Toezicht en Handhaving heeft een professionaliseringslag gemaakt door sinds kort te werken met digitale handcomputers. Elke opsporingsambtenaar heeft een handcomputer op zak. Vanaf 1 juli a.s. worden de bekeuringen digitaal verwerkt. Per 1 oktober a.s. worden de bekeuringen rechtstreeks bij het Centraal Justitieel Incassobureau aangeleverd.

GPS-volgsysteem
Elke handcomputer heeft een GPS-volgsysteem. Hierdoor is het mogelijk om te zien in welke straat de opsporingsambtenaar zich bevindt. Je kunt met de handcomputer een foto maken, bijvoorbeeld van de parkeerschijf met verstreken tijd, om in het verbaal op te nemen. Op deze manier worden de juiste gegevens in de bekeuring opgenomen.

De voordelen van een handcomputer
· De handcomputer kan ook worden ingezet voor het bekeuren van kleine overtredingen zoals bijvoorbeeld het niet aanlijnen van een hond en het niet opruimen van hondenpoep waar dit wel verplicht is.
· Wanneer een burger wordt staande gehouden moet hij zichzelf kunnen identificeren. Via een online verbinding met de basisadministratie wordt direct gecontroleerd waar deze persoon woont. De bekeuring staat hierdoor op de juiste naam en adres.
· De handcomputer verbetert zo de kwaliteit van de handhaving en vermindert de kans op fouten aanzienlijk.

Tags

GemeenteHandcomputersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top