Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor Wassenaarder Nout Wellink

1 juli 201153 second read

President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Wellink kreeg de versierselen tijdens zijn afscheidsreceptie uitgereikt door minister Jan Kees de Jager van Financiën.

Wellink ontvangt de onderscheiding zowel voor de bijzondere prestaties die hij als president van De Nederlandsche Bank heeft verricht, als voor de prestaties die buiten zijn directe verantwoordelijkheid als president vallen. Daarmee verwijzend naar de talrijke instituties en instanties waarvoor Wellink actief was.

Wellink was onder meer bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Staathuishoudkunde, voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Stichting en voorzitter van het Curatorium van de Rijksacademie voor Financiën en Economie. Buiten de financiële wereld was hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Openluchtmuseum, lid van de Raad van Toezicht van het Mauritshuis en voorzitter van de Raad van Toezicht van zijn oude universiteit in Leiden.

Nout Wellink is sinds 1982 directielid van De Nederlandsche Bank. Sinds 1997 is hij president. 1 juli aanstaande loopt zijn presidentschap ten einde. Hij wordt opgevolgd door Klaas Knot.

Tags

Nout WellinkOrde van OranjeNassauWassenaarder
Gerelateerde artikelen
Back To Top