Skip to content

De Wassenaarse Salon

15 juli 20113 minute read

17 juli t/m 21 augustus: ‘Wassenaarse Salon’, Ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar in Raadhuis ‘De Paauw’ en Galerie in de Molen. De ‘Wassenaarse Salon’ is de jaarlijkse ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar. Het is traditie geworden dat in de zomer de grote ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar als een tweeluik geëxposeerd wordt in Galerie in de Molen en in Raadhuis De Paauw. De organisatie met de Gemeente Wassenaar zorgt ervoor dat het brede spectrum van het werk van de leden van deze kunstenaarsvereniging aandacht krijgt.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht door notaris Jeannine Geurts op zondag 17 juli om 15 uur in Raadhuis de Paauw. Mevrouw Geurts heeft haar kantoor in de molen aan het Molenplein in Wassenaar en heeft de Kunstgroep Wassenaar als bovenburen. Met veel plezier gaat zij in op het verzoek van de kunstenaars om deze expositie te openen. Tijdens de opening zal tevens een zeefdruk worden verloot onder de, voor de Kunstgroep zo belangrijke, kunstminnende leden.

Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van een songtekst: ‘Windmills of your mind’. Dit bekende lied is sinds 1968 door vele artiesten in diverse talen vertolkt : ‘Les moulins de mon coeur’, ‘Cirkels’. Het vertelt over het rondcirkelen van gedachten na het verbreken van een relatie, wanneer alles herinnert aan de voorbije liefde. Hoe breed de interpretatie van deze gedachte kan zijn laten de kunstenaars in deze expositie zien. Poëzie en vakmanschap gaan hand in hand. Ook een kunstwerk dwaalt, voordat het wordt vormgegeven, in het hoofd van de kunstenaar. En dan als resultaat: schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek, foto’s enz..

De bezoeker zal zich niet snel vervelen bij zoveel…

Voor ‘kinderen van alle leeftijden’ ligt het boekje ‘Kunst voor speurneuzen’ klaar met een speurtocht door de tentoonstelling. Met het speurtochtboekje worden de kinderen op een speelse manier uitgedaagd om goed te kijken naar de geëxposeerde kunstwerken. Iedereen die het boekje ingevuld weer inlevert krijgt gratis een bouwplaat van een ‘papertoy’. Diegenen met de beste antwoorden maken kans om samen met zijn of haar ouders te worden uitgenodigd voor een exclusief atelierbezoek bij één van de kunstenaars. De boekjes zijn verkrijgbaar bij Galerie in de Molen, Raadhuis De Paauw en ook bij de bibliotheek.

Wie Raadhuis ‘De Paauw’ bezoekt om de expositie te bekijken, kan in het park voor het Raadhuis meteen de monumentale beeldententoonstelling zien van de internationaal bekende beeldhouwer Henk Visch.

Adressen en bezoektijden: Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. donderdag t/m zondag 14.00-17.00 uur www.kunstgroepwassenaar.nl

Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar. donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De tentoonstelling buiten is permanent toegankelijk.

De toegang op beide locaties is gratis.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top