Skip to content

Celstraf voor meesleuren agent aan auto

22 juli 20112 minute read

Het OM heeft donderdag een gevangenisstraf van twintig maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 27-jarige vrouw uit Wassenaar. Zij wordt ervan verdacht op 23 januari 2011 in Den Haag opzettelijk een agent te hebben meegesleurd met haar auto.

De agent was die dag aan het surveilleren met een collega toen hij een auto met veel te hoge snelheid zag rijden. Toen deze stopte voor een verkeerslicht sprak de agent de bestuurster aan en verzocht haar een stukje verderop de auto te parkeren.

Volgens het OM werd de verdachte boos toen haar verzocht werd haar rijbewijs te tonen en begon ze tegen de agent te schreeuwen. De agent heeft de verdachte vervolgens meerdere malen verzocht om uit te stappen. Toen de vrouw dit bleef weigeren, probeerde de agent het portier te openen door zijn arm door het openstaande autoraam te steken.

De officier van justitie meent dat de verdachte vervolgens gas gaf terwijl de agent nog met zijn arm vast zat aan de auto. Terwijl de verdachte wegreed moest de agent steeds harder rennen om niet te vallen. Hij zou daarbij meerdere keren geschreeuwd hebben dat de verdachte de auto moest stoppen. Op een gegeven moment lukte het de agent los te komen, waardoor hij hard ten val kwam en een gebroken schouder opliep.

Tijdens de achtervolging die door de politie werd ingezet, negeerde de verdachte met hoge snelheid een rood verkeerslicht en raakte onderweg ook nog een andere auto. Tijdens de pogingen van de verdachte om aan de politie te ontkomen ramde zij tot twee keer toe een politieauto, waarbij een andere agent gewond raakte. Uiteindelijk is de vrouw klemgereden en kon zij worden aangehouden.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.

Tags

CelPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top