Skip to content

Beschonken bestuurder verzet zich

25 juli 201155 second read

Een 44-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn was vrijdag niet van plan mee te werken toen hij werd betrapt op rijden onder invloed. Agenten reden omstreeks 22.00 uur in een onopvallende auto over de N44 bij Wassenaar toen achter hen een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De bestuurder begon te bumperkleven, waarna de agenten hem lieten passeren. De man reed de agenten voorbij en trapte gelijk het gaspedaal flink in. De snelheid liep daarbij op tot ruim 130 km/uur, terwijl de maximum snelheid op de N44 70 km/uur is.

Op de Lange Kerkdam lieten zij de bestuurder stoppen. Toen hij uitstapte, werd het de agenten gelijk duidelijk dat hij waarschijnlijk teveel gedronken had: de man was onvast ter been en rook naar alcohol.

De man kon geen rijbewijs tonen en kondigde aan niet mee te zullen werken. Er waren meerdere agenten voor nodig om de recalcitrante bestuurder onder controle te brengen en naar het politiebureau te vervoeren. Daar blies hij 425 ugl. Ook bleek er in zijn achterbak hennep te liggen, dat werd in beslag genomen.

Tegen de man werden meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Tags

DronkenPolitie
Gerelateerde artikelen
Back To Top