Skip to content

Strand6daagse van start

25 juli 201147 second read

Ongeveer 1000 mensen doen dit jaar weer mee aan de jaarlijkse Strand6daagse, een zesdaagse wandelvakantie langs de Nederlandse waterlijn. Ze wandelen en kamperen vanaf vandaag langs de kust, van Hoek van Holland tot de finish in Den Helder op zaterdag.

De route is simpel: deelnemers volgen de kustlijn van zuid tot noord. De tussenliggende pleisterplaatsen zijn: Wassenaar, Noordwijk, Velsen-Noord, Egmond aan Zee en Callantsoog. De wandelaars overnachten daar op campings in de buurt van het strand en eten ’s avonds gezamenlijk.

Wandelen van Hoek van Holland naar Den Helder
Bagage hoeven ze onderweg niet zelf mee te nemen; daar wordt voor gezorgd. Op haar website waarschuwt de organisatie mensen die de tocht lopen evenwel dat er van hen een flinke inspanning wordt verwacht.

De zesdaagse wandeltocht begon in 1959 met 37 deelnemers. De route ging toen nog van Den Helder naar Hoek van Holland. Na een aantal jaren tegen de wind in te hebben gelopen, werd besloten de route om te draaien.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top