Skip to content

Wassenaarse jaar de cel in voor meesleuren agent

4 augustus 20112 minute read

Een 27-jarige vrouw uit Wassenaar moet een jaar de gevangenis in omdat ze op 23 januari in Den Haag opzettelijk een agent met haar auto meesleurde. De rechtbank in Den Haag oordeelde donderdag dat ze schuldig is aan poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie had veertien maanden cel geëist.

De Wassenaarse werd boos toen de agent haar vroeg haar rijbewijs te tonen nadat ze was betrapt op te hard rijden. Ze begon te schreeuwen en haalde een voorwerp uit haar tas dat ze onder de bijrijderstoel legde. De agent dacht dat het om een vuurwapen ging, waarna hij haar herhaaldelijk vroeg uit te stappen. Toen de vrouw dit bleef weigeren, probeerde de agent het portier te openen door zijn arm door het autoraam te steken.

De vrouw gaf gas, waarna de agent steeds harder moest rennen om niet te vallen. Op een gegeven moment wist hij los te komen, wat hem een gebroken schouder opleverde. De vrouw moet hem ruim 5800 euro schadevergoeding betalen.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging negeerde de vrouw met hoge snelheid een rood verkeerslicht en raakte onderweg ook nog een andere auto. Ook ramde ze tot twee keer toe een politieauto, waarbij een andere agent gewond raakte. Hij kreeg een schadevergoeding van ruim 4200 euro toegewezen. Daarnaast moet de vrouw nog vijfhonderd euro neertellen voor een beschadigde auto.

Uiteindelijk werd de vrouw klemgereden en aangehouden. Haar auto is verbeurd verklaard. De Wassenaarse is al vaker veroordeeld, meldt een rechtbankwoordvoerder. Ze kreeg ook nog zes maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ze mag drie jaar geen auto meer rijden.

Tags

AgentCelWassenaarse
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top