Skip to content

Ouderwets hoefgetrappel op de Berkhei

9 augustus 20112 minute read

Op zondag 14 augustus 2011 zal het RINGSTEKEN TE PAARD weer plaatsvinden op de Berkheistraat. Een leuk traditioneel volksspel waar paardenminnend Wassenaar en omgeving ieder jaar vol verwachting naar uitkijkt. Gezellig, om elkaar na de vakantie weer te zien op de Berkheistraat en afspraken te maken voor bijvoorbeeld een buitenrit. De organisatie is een samenwerking tussen de Wassenaarse Oranje Vereniging en Paardensportvereniging Koningin Emma.

Net als voorgaande jaren hopen we op veel deelnemers. Vorig jaar waren dat er maar liefst 54. Ook dit jaar wordt er weer “klassiek” gekeurd op toilettering, verzorging harnachement (tuig) en beslag. Maar ook is er een aparte categorie voor ORIGINALITEIT. Wees eens creatief en bedenk een leuke outfit voor jezelf en je paard! Je mag natuurlijk ook “gewoon” als recreatieruiter komen, maar een CAP is altijd verplicht! De (geld!)prijzen zullen verdeeld worden in de volgende categorieen: Jeugd (tot 18 jaar) en volwassenen, dit geldt zowel voor ringsteken, als toilettering en originaliteit.

De inschrijving is gratis en vanaf 11.00 uur. Voor veiligheidsredenen is dat dit jaar midden op de parkeerplaats en niet meer bij de jurywagen. Je ontvangt een consumptiebon en een herinneringsvaantje. Ook krijg je een startnummer, dat duidelijk zichtbaar aan je been bevestigd moet worden.

Vanaf 14.00 uur komen de aanspanningen aan de start. Ook bij de rijtuigen wordt er gekeurd op toilettering, harnachement en hoefbeslag. Maar ook op originaliteit. Kom vooral kijken, want dit is de dag dat de prachtigste antieke rijtuigen uit het koetshuis tevoorschijn komen.

Het publiek willen wij erop attenderen, dat de aanwezige paarden wat opgewonden kunnen zijn door de vreemde geluiden, omgeving en andere paarden. Loop niet te dicht om een paard heen en let goed op waar ze heen gaan. Kijk uit waar u loopt met uw sandaaltjes, want in hun opwinding laten paarden nog wel eens wat vallen….

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top