Skip to content

Beeldenexpositie ‘It Takes Passion’ op Villa Maarheeze

26 augustus 20113 minute read

Het monumentale kantoorpand Villa Maarheeze te Wassenaar is van 22 augustus tot en met 9 oktober het decor van een beeldenexpositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Onder het thema ‘It Takes Passion’ exposeren twaalf Nederlandse kunstenaars in de villa en de tuin. Villa Maarheeze is na vertrek van de Inlichtingendienst Buitenland in 1994 in ere hersteld als kantoorvilla.

Initiatiefnemers van deze expositie zijn Maurits Telgenkamp, eigenaar van Motonic Real Estate Investments en Villa Maarheeze en Margitte Verwoerdt, organisator en curator. “Wij vinden het van belang om kunstenaars in deze moeilijke cultureel-politieke tijd te steunen en de mogelijkheid te geven in een prachtige omgeving beelden te exposeren. Daarom stellen wij graag Villa Maarheeze hiervoor open.”, aldus Maurits Telgenkamp.

Villa Maarheeze biedt een karakteristieke sfeer waarin de beelden een spanning aangaan met de architectonische elementen. De bijzondere architectuur is van Jacobus Johannes (Co) Brandes, een belangrijke architect van de Nieuwe Haagse School. Deze stroming in de architectuur onderscheidt zich door haar strakke vormgeving met bijzondere details. Deze contrasten komen ook terug in de selectie van de kunstwerken. Kunst, architectuur en natuur worden dan ook in deze expositie een geheel. Verbazingwekkend is de grote variëteit in vormen – van natuurelement tot grafische abstractie – en de diversiteit in materiaalgebruik. Iedere bezoeker kan een wandeling langs de beelden maken en zich laten verrassen. De tuin is van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend, de villa op zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Ook is de expositie te bezichtigen tijdens de open monumenten dagen 10 en 11 september.

Nederlandse Kring van Beeldhouwers
De Nederlandse Kring van Beeldhouwers zet zich in de voor de belangen van de Nederlandse beeldhouwkunst. De expositie bestaat uit 38 beelden, waarvan er 25 beelden in de tuin staan en 13 in de authentieke ambiance van de villa. Twee kunstenaars maakten speciaal voor de locatie werken, zoals een mossculptuur en een installatie met spiegels. Exposerende beeldhouwers van de kring zijn Henk Rusman, Riki Mijling, Marus van der Made, Ine Boeijen, Henny van der Meer, Wilma Vermeij, Eelke van Willegen, Jeroen Stok, Gonda van der Zwaag, Rob Schreefel, Marian Meerbeek en Marcelle van Bemmel.

Villa Maarheeze
Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot 1994 was de kantoorvilla van de Inlichtingendienst Buitenland. Na jaren van restauratie door Motonic Real Estate Investments is Villa Maarheeze weer in ere hersteld en is de laatste fase van verfijning gestart. In de kantoorvilla zijn diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd en zijn nog enkele ruimten voor verhuur beschikbaar.

Op zondag 21 augustus heeft de heer J.N.A van Caldenborgh, de grootste hedendaagse kunstverzamelaar van Nederland, ‘It Takes Passion’ feestelijk geopend. Culinair werd deze middag verzorgd door sterrenkok Marcel van der Kleijn.

De beeldenexpositie is gratis toegankelijk.

Villa Maarheeze, Rijksstraatweg 675 in Wassenaar

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.nkvb.nl en www.kantoorvillamaarheeze.nl

Tags

Beeldenexpositie
Gerelateerde artikelen
Back To Top