Skip to content

De ‘Van der Mark dag’ 4 september

26 augustus 20112 minute read

Een nieuwe fietsroute, een antieke brandweerauto en een kleine tentoonstelling De ‘Van der Mark dag’ van het Brandweermuseum op zondag 4 september 2011.

Honderd jaar geleden werd G.J. van der Mark, de oprichter van het Brandweermuseum, benoemd tot Opper – Brandmeester van Wassenaar. Daarom organiseert het museum een Van der Mark dag op zondag 4 september 2011.

Om 12 uur wordt op het bordes van De Paauw een ‘Van der Mark fietsroute’ gepresenteerd die voert langs gebouwen waaraan Van der Mark als aannemer/architect heeft gewerkt of als brandweercommandant bij betrokken is geweest. De route is geschreven door Robert van Lit van de Vereniging Historisch Oud Wassenaer.

De route wordt meteen gefietst. De burgemeester van Wassenaar wijdt de route in, samen met enkele nazaten van Van der Mark. Fiets mee!

Vóór de Paauw is op die zondagmiddag een antieke brandweerauto te zien, die dienst gedaan heeft is Wassenaar: de Magirus Autoladder uit 1931.

In het museum in de kelders van De Paauw is een kleine tentoonstelling gewijd aan G.J. van der Mark, brandweercommandant, verzamelaar en aannemer/architect.

Het museum is tot 16 uur geopend. De toegang is gratis.

De Magirus autoladder wordt beheerd en onderhouden door de mensen van de Stichting Historisch Brandweermaterieel (S.H.B) in Den Haag. (www.brandweerevenementen.nl) Vrijwilligers van de brandweervereniging Wateringen hebben de autoladder onlangs een opknapbeurt gegeven.

Locatie: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar

Informatie: brandweermuseum@wassenaar.nl of op 0629011009

Tags

Brandweermuseum Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top