Skip to content

Reünie voor en door oud-leerlingen Rijnlands

21 september 201151 second read

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar bestaat 75 jaar. Om dat te vieren is er op 1 oktober een reünie voor en door oud-leerlingen. Via de website kunnen oud-leerlingen zich aanmelden. Naast deze reünie, wordt er ook een bijzonder boek uitgegeven van in totaal 300 pagina’s met veel foto’s en bijzonder beeldmateriaal.

Bijzonder is dat er aandacht gegeven is aan de schooltijd van prominente oud-leerlingen, zoals Ramses Shaffy, Boudewijn Buch en Theo van Gogh met een verslag van hun wederwaardigheden op school en anekdotes. Verder zijn oud-leerlingen, die belangrijke maatschappelijke posities hebben bereikt na hun schooltijd, benaderd met vragen over ervaringen uit hun schooltijd, maar ook met vragen over de toekomst.

Verder wordt in het boek aandacht besteed aan de historie van het schoolgebouw (monument). Hiervoor werden nog niet eerder gepubliceerde documenten uit het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam geraadpleegd. Het rijk geïllustreerde lustrumboek is een must voor oud-Rijnlanders, Wassenaarders en iedereen die in deze school of zijn gebouw is geïnteresseerd. Het is te verkrijgen tijdens de reünie op 1 oktober.

Tags

Rijnlands
Gerelateerde artikelen
Back To Top