Skip to content

Wassenaarder met alcohol op aangehouden

22 september 201140 second read

Politieagenten hielden woensdagavond een 23-jarige man uit Wassenaar aan die met alcolhol op achter het stuur zat. Agenten kregen een melding dat de bestuurder over het trottoir van de Zuylen van Nijeveltstraat reed. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 425 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Tags

AangehoudenAlcoholPolitieWassenaarder
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top