Skip to content

Weer winst voor B.C. Wassenaar 1

25 september 20114 minute read

Week 2 startte met maar 3 thuiswedstrijden. Wassenaar 1 won voor de tweede keer in successie, nu met 5-3 van Randstad 2. Wassenaar 2 bleef ongeslagen met een 5-3 overwinning op Dynamo Sassem 2. Het herenteam verloor met 3-5 van Maassluis.

Wassenaar 1 – Randstad 2: 5-3

Zaterdag 24 september mocht team 1 weer aan de bak, dit keer tegen B.C. Randstad uit Rijswijk. Zoals gewoonlijk begonnen onze heren Mark van der Akker en Marcel Woudsma met de herendubbel, die deze week in twee sets werd gewonnen. De eerste set spannend met 25-23, de tweede iets gemakkelijker met 21-18. Tegelijkertijd speelden Akkemay Huininga en Eveline Spring in ‘t Veld de damesdubbel. De eerste set verliep erg stroef en beide meiden kwamen niet in hun spel. Gelukkig ging dit de tweede set een stuk beter, waardoor deze werd gewonnen. De derde moesten zij helaas op het laatste moment uit handen geven aan de dames van Randstad. Marco van Leeuwen speelde zijn eerste wedstrijd in drie sets. De eerste verloor hij nipt, de tweede werd gewonnen, net als de derde. Wederom een puntje voor Wassenaar. Mark had maar twee sets nodig om zijn punt binnen te slepen. Eveline en Akkemay weer allebei een driesetter. Eveline speelde een spannende derde set en won deze gelukkig met 24-22. Akkemay kwam goed terug in haar tweede set maar helaas kon ze het niet lang genoeg vasthouden tijdens de derde set. 4-2 tussenstand na de dubbels en singles. Marco en Akkemay verloren hun eerste set, maar kwamen goed terug in de tweede en derde, waardoor de tussenstand op een 5-2 kwam voor Wassenaar. Marcel en Eveline gaven net te weinig in hun mix om het 6e punt voor Wassenaar te maken. De winst ging in wederom drie sets naar de tegenstander. Spannende, leuke wedstrijden om naar te kijken. Op naar volgende week, onze eerste uitwedstrijd.

Wassenaar 2 – Dynamo Sassem 2: 5 – 3

Zaterdag 24 september had team 2 een thuiswedstrijd tegen Dynamo Sassenheim. Toch wel een beetje spannend, want Ton (onze trainer) speelt in dit team. Nu konden we goed laten zien wat we van hem geleerd hebben. Aangezien het rustig was wat betreft het aantal thuisspelende teams, konden we op 2 banen tegelijk spelen.

We begonnen met de heren- en damesdubbel. Arnaud Helière en Rob Gijsbertse hadden duidelijk meer moeite met hun tegenstanders dan Mariëtte Timmermans en Ellen Dompeling. De heren verloren in 2 sets en de dames wonnen in 2 sets. Daarna ging Jim Stegeman met zijn single van start tegen trainer Ton. Jim heeft zich niet laten kennen en won in een spannende partij in 3 sets van hem! Scarlet van der Kwaak en Mariëtte wonnen ook allebei hun single. Scarlet had iets minder moeite met haar tegenstander en won in 2 sets, Mariëtte in 3 sets (21-17, 20-22, 21-19). Helaas verloor Arnaud zijn single. De 1e set won hij, daarna moest hij de andere 2 sets gewonnen geven.

Nu nog 2 gemengd dubbels: Jim en Scarlet verloren (24-26, 14-21) en Rob en Ellen wonnen (21-19, 21-15).

Een mooie eindstand: 5-3 winst!

Wassenaar H1 – Maassluis H4: 3 – 5

Zaterdag 24 september mocht het herenteam voor het eerst in actie komen. Eerst hadden we 2 dubbels, dat was heel spannend. De eerste dubbel was met Peter Akerboom en Remco de Rooij. Deze dubbel hebben we gewonnen met 21-15 en 21-17. Het eerste punt dus voor Wassenaar. De 2de dubbel met Sven van Kuijen en Dennis Klaverveld ging gelijk op. Maar net op het laatste moment verloren met een 3 setter. Het werd namelijk 21-19, 16-21 en 21-23.

De eerste enkel was met Wesley van der Krogt. De 1ste set was spannend het werd 21-17, maar de 2de en de 3de set gingen moeizaam het werd ook wel 10-21 en 8-21. De 2de enkel werd gespeeld door Dennis Klaverveld, deze enkel werd verloren met 7-21 en 15-21. De 3de enkel heeft Sven van Kuijen gewonnen met 21-19 en met 21-15. De 4de enkel heeft Remco de Rooij helaas ook verloren het werd 9-21 en 22-24.

De 3de dubbel was met Sven van Kuijen en met Peter Akerboom. Dat was heel spannend en gelukkig hebben we die weer gewonnen. Het werd 21-7 en 21-13. En als laatste hadden we nog een dubbel met Wesley van de Krogt en Dennis Klaverveld. Die hebben we helaas verloren met 12-21 en met 13-21.

Helaas hebben we verloren met 5-3. Het waren sterke tegenstanders, maar we zijn gelukkig niet helemaal van de baan geveegd. Het was wel heel gezellig en een hele leuke ervaring om bij de senioren te spelen.

Tags

BadmintonBC Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top