Skip to content

“Voor ik het wist stond ik vast in de grindbak”

29 september 20113 minute read

Jeroen Slaghekke knokte zich in twee van drie races op het podium tijdens het voorlaatste raceweekeinde van het Britse Formule Ford kampioenschap. De coureur uit Wassenaar hield gemengde over aan zijn optreden op het voormalig F1 circuit van Donington Park na een spin in de openingsronde van de laatste wedstrijd.

Voor de 19-jarige coureur uit Wassenaar kende de zevende afspraak om het Britse Formule Ford kampioenschap twee gezichten. Op het Grand Prix-circuit van Donington Park bezat Jeroen de pure snelheid om mee te doen voor de overwinning, maar niet in alle gevallen kon het jonge talent dit tempo uitbuiten.

Met twee keer een vierde tijd (race 1 en race 2) en een derde tijd (race 3) boden de startposities voldoende perspectief, maar de coureur zelf was niet geheel tevreden met zijn kwalificatiesessie. “In mijn snelle ronden kwam ik teveel verkeer tegen. Mijn eigen schuld overigens, want mijn timing was niet goed. Ik had verder vooraan kunnen staan.”

In de races op Donington Park worstelde de coureur van Jamun Racing bij de start met het bijzondere karakter van het asfalt. Met teveel wielspin begon Jeroen Slaghekke aan de wedstrijden over 12 ronden. “Tja, dan ga je als zevende de eerste bocht in en ben je de eerste drie ronden bezig om je weer terug te vechten naar de derde plaats. En dat lukte prima, maar ondertussen zijn de nummers één en twee al wel flink vooruit.”

Zowel op zaterdagmiddag als de eerste race op zondag toonde de Nederland zich vlijmscherp in de duels. “Ik heb mijn inhaaltechnieken flink kunnen aanscherpen”, gniffelt de coureur. In de tweede wedstrijd dichtte Jeroen Slaghekke het aanzienlijke gat met zijn teamgenoten Nick McBride en Scott Malvern tot 1,2 seconden van winnaar McBride. In beide races resulteerde het in een 1-2-3 voor Jamun Racing.

De derde wedstrijd van het weekeinde werd er één om snel te vergeten. “In de remzone voor de eerste bocht moest ik uitwijken voor een andere deelnemer. Je komt daar met dik 200 aanvliegen en de manoeuvre was net iets teveel van het goede. Voor ik het wist stond ik vast in de grindbak. De motor liep nog, maar de marshalls kregen me er niet uit omdat de bodemplaat vast stond.”

Zo eindigde een positief weekeinde met twee podiumfinishes met een nul resultaat. “En daar ben ik goed ziek van. Ik was doorgeschoven naar de tweede plaats in de stand, maar nu heb ik een maximaal resultaat nodig tijdens de seizoensfinale op Silverstone”, legt Jeroen Slaghekke uit. “Maar goed; gebeurd is gebeurd. Ik ga er alles aan doen om in het slotweekeinde het vice-kampioenschap uit het vuur te slepen.”

Na zeven van acht raceweekeinden is de stand in het kampioenschap als volgt: 1. Scott Malvern 559 (en kampioen); 2. Nick McBride 447; 3. Jeroen Slaghekke 424; 4. Antti Buri 416.

Het achtste en laatste raceweekeinde om het Britse Formule Ford kampioenschap vindt plaats op 8 & 9 oktober op Silverstone.

Tags

CoureurFormule FordJeroen Slaghekke
Gerelateerde artikelen
Back To Top