Skip to content

WZK Heren 1 wint van Brandenburg!

10 oktober 20112 minute read

Met een goed gevulde tribune moest WZK thuis spelen tegen BZC Brandenburg 2. Een geduchte concurrent voor de bovenste plaatsen. Een rustige eerste periode waarin Brandenburg zelfs niet uit een strafworp wist te scoren, de thuisploeg wel, nadat de 20 seconden man meer al waren verlopen wist Patrick van Eijk goed binnen te schieten. In de tweede periode was het een hele goede actie van Raymond Vonk die WZK op 2-0 bracht. Hierna kon Brandenburg een man meer benutten, maar het antwoord van WZK volgde snel, Menno de Jong maakte 3-1. Met nog 38 seconden te spelen, wist WZK knap de bal te veroveren en kon Remon de Jong nog de 4-1 maken voor het einde van de periode.

WZK wist dat de wedstrijd op dit moment verre van gespeeld was en dat de derde periode erg belangrijk zou kunnen worden. Uit een man meer was het Patrick van Eijk met de 5-1, waarna Roderic Vonk de truckendoos opentrok! Met een fantastische actie bracht hij de thuisploeg op een 6-1 voorsprong! Tegen het einde van de periode wisten de gasten weer een keer doel te treffen, aan het einde van de man meer werd het dus 6-2. De vierde periode was voor de gasten, na de 6-3 wisten ze wederom een man meer te benutten en werd het zelfs 6-4. Roderic maakte met wederom een wervelende actie aan alle onzekerheid een einde, 7-4 en daar bleef het bij. 22 seconden voor tijd heroverde WZK de bal en na een slimme time-out van coach Ron van der Wild speelde de thuisploeg de wedstrijd rustig uit.

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top