Ga naar hoofdinhoud

Lancering gedigitaliseerde kranten

17 oktober 20112 minute read

De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. De hele maand oktober organiseren honderden culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten voor een breed publiek. Ook het Wassenaarse gemeentearchief doet mee!

Op maandag 24 oktober lanceert de gemeente Wassenaar nieuw gedigitaliseerd bronnenmateriaal uit het gemeentearchief van Wassenaar via de gemeentelijke website www.wassenaar.nl.

Gedigitaliseerde kranten
In het vervolg kunnen geïnteresseerden honderduit grasduinen in de gedigitaliseerde krantenpagina’s van De Wassenaarsche Courant uit de periode 1919-1941.

Ook de kranten van het Wassenaars Nieuwsblad/ De Morgenpost uit de periode 1945-1985 zijn inmiddels gedigitaliseerd. In verband met een mogelijke claim wegens auteursrechten door de stichting LIRA mogen voorlopig geen krantenafbeeldingen jonger dan 70 jaar worden getoond. Op de studiezaal van het gemeentearchief is het vanzelfsprekend wel mogelijk om de kranten uit die periode digitaal in te zien.

Digitale openbare akten burgelijke stand
Het feit dat 200 jaar geleden de burgerlijke stand werd ingevoerd, wordt in Wassenaar gevierd met de lancering van 26.415 gedigitaliseerde openbare akten van de burgerlijke stand uit de periode 1811-1950 op internet. Via Akten/registers en via Personen kunt u de geboorteakten van 1811-1902, huwelijksakten van 1811-1926 en overlijdensakten van 1811-1950 van de burgerlijke stand doorzoeken. Nog nooit was zoeken naar een Wassenaarse voorouder zo makkelijk.

Digitaal Fotoarchief
Het Wassenaarse gemeentearchief beschikt over een prachtige fotocollectie. Al sinds 2006 kunnen foto’s en andere afbeeldingen via het Digitaal Fotoarchief worden bekeken. Nu er meer dan 10.000 afbeeldingen gedigitaliseerd en beschreven zijn, is het tijd voor een nieuwe vormgeving met nog meer zoekfuncties. Ook die wordt 24 oktober gepresenteerd.

De lancering vindt op maandag 24 oktober van 19.30 tot 20.00 uur plaats voorafgaand aan de Politieke Markt in Raadhuis De Paauw.

Tags

DigitaalGemeenteKrantenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top