Skip to content

Ierse Muziek van Kilshannig in Theater Warenar

25 oktober 20112 minute read

Zaterdagavond 5 november 2011 speelt Kilshannig in Theater Warenar in Wassenaar. Het concert start om 20:15. Kilshannig is een Noord-Hollandse 5 mansformatie en brengt akoestische muziek uit voornamelijk Ierland en Schotland waarbij u kunt rekenen op ingetogen ballades met prachtige harmonieën, maar ook op sprankelende en opzwepende instrumentale nummers.

Kilshannig brengt al ruim 20 jaar traditionele Ierse muziek. De naam van de band is afkomstig van het kleine gehucht Kilshannig (in het Iers Cill Seanaigh ofwel de kerk gesticht door St. Seanach), dat vlak ten zuiden van Rough Point ligt op het Dingle Peninsula, County Kerry, in Zuid-West Ierland.

De bezetting van Kilshannig bestaat uit een vijftal zeer toegewijde muzikanten die veelal meerdere instrumenten bespelen zoals viool altviool, (low)whistles, anglo-concertina, bodhrán, contrabas, gitaar en bouzouki. Het geluid van Kilshannig wordt voorts gekenmerkt door de vaak driestemmige zang en de heldere tenor van de leadzanger. Kilshannig speelt vocaal en instrumentaal eigen arrangementen van bekende en onbekende nummers uit de Keltische muziektraditie. Op www.Kilshannig.nl zijn enkele geluidsfragmenten te beluisteren.

De leden van Kilshannig reizen regelmatig af naar de westkust van Ierland om te genieten van de imposante natuur en mystieke cultuur van dit prachtige eiland, om locale muzikanten te ontmoeten, en aldus inspiratie op te doen voor hun repertoire en hun arrangementen. Tijdens optredens rijgt Kilshannig de muziek aaneen tot een mooi verhaal waarbij de luisteraar wordt meegenomen op een rondreis door Ierland.

Naast hun succesvolle theaterconcerten speelde Kilshannig op het Cuckoo festival in Kinvara Co. Galway Ierland. Het spelen op dit festival, het bezoeken van de talloze sessies en de indrukken van plaatsen als Doolin, Corofin, Lisdoonvara en het prachtige gebied the Burren geven de muzikanten steeds weer fantastisch materiaal voor een reeks muzikale theaterprogramma’s.

Kilshannig maakt luistermuziek waarbij je de voeten niet stil kunt houden en neemt het publiek mee naar de westkust van Ierland. Kortom: u mag deze muzikale avond niet missen! Entree € 13,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij theater Warenar. Reserveren via tel. 070-5118382 of www.warenar.nl. En op de dag van de voorstelling aan de zaal.

Tags

Warenar
Gerelateerde artikelen
Back To Top