Skip to content

Gratis reparatie van kapotte fietsverlichting

25 november 20112 minute read

Ook Wassenaar doet mee met de campagne Ik Val Op, zegt Ada Meltzer van de Fietsersbond. Op zaterdag 26 november van 10.00 uur tot 16.00 uur kan iedereen zijn fietsverlichting gratis laten nakijken en eventueel laten repareren. Wij doen de actie samen met medewerkers van Marco’s Tweewielers. Zij geven daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatie- en aankooptips. De fietsverlichtingsactie vindt plaats op het zgn. evenementenpleintje tegenover Luciano’s aan de Van Hogendorpstraat.

“Verlicht fietsen is prettig voor jezelf omdat andere verkeersdeelnemers dan beter rekening met je kunnen houden. Dat scheelt een hoop schrik, irritatie en bijna-ongevallen. Daarnaast is een goede koplamp belangrijk als je veel op donkere buitenwegen fietst”, aldus Ada Meltzer. “Het doel van de actie is dan ook om de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden.”

Handige tips
De Fietsersbond test regelmatig allerlei soorten fietsverlichting. Uitgebreide informatie hierover staat op www.fietsersbond.nl/verlichting. Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatie- en aankooptips en informatie over de huidige regels en boetes. Iedereen die met de fiets naar het evenementenpleintje komt, krijgt bovendien antwoord op al zijn vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. “Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat”, voegt Ada Meltzer van de Fietsersbond in Wassenaar eraan toe.

Fietsersbond
De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en meer dan 1.500 actieve vrijwilligers. De afdeling in Wassenaar overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in ons dorp. Mensen die tijdens de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis verlichtingsset ter waarde van 18 euro cadeau.

Tags

FietsverlichtingReparatie
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top