Skip to content

WZK Heren 1 wint spectaculaire topper!

27 november 20112 minute read

Afgelopen zaterdag moest WZK naar Amsterdam voor de topper tegen DJK ZAR. De Amsterdamse ploeg is aan het begin van het seizoen ook aanzienlijk versterkt en was net als WZK compleet. In het begin van de wedstrijd kreeg WZK slecht grip op de wedstrijd, 3 uitsluitingen, waarvan er 1 door de thuisploeg werd gemaakt. Niet veel later was het Raymond Vonk die de stand gelijk wist te trekken. In de tweede periode wist DJK afstand te nemen, uit een man meer maakte ze 2-1 en snel daarna volgde de 3-1 uit een venijnig schot.

WZK wist een man meer niet te benutten en de thuisploeg wel, maar toen ze bij 4-1 wederom een man meer kregen, werd er een UMV4 uitgedeeld aan DJK ZAR. Raymond Vonk en Patrick van Eijk brachten WZK terug in de wedstrijd. In de derde periode speelde waren het wederom Raymond en Patrick die zorgden voor 4-5. Een U20 en vervolgens strafworp betekende einde wedstrijd voor Roderic en de 5-5. Vlak erna volgde weer een strafworp voor de inmiddels weer compleet zijnde Amsterdammers, 6-5. In de laatste periode leek DJK de wedstrijd te beslissen met de 7-5, maar het leek er op dat WZK ineens de geest had gevonden. Raymond maakte 7-6, waarna er een ziedend schot van Patrick strak in de kruising vloog, 7-7. Zuid-Afrikaans international Bond draaide vervolgens mooi weg en kreeg wederom een strafworp mee. Dit keer had keeper Sander Snelleman een gepast antwoord en wist deze te stoppen. Raymond Vonk, vorige week al zeer trefzeker, was niet meer te stoppen, 7-8 en in de eerst volgende aanval 7-9! Bond wist echter tegen te scoren en dit maakte het einde erg spannend, zeker toen ook de keeper aan de andere kant knap een strafworp hield. WZK gaf de voorsprong uiteindelijk niet meer weg en mocht aan het einde van deze spectaculaire topper de punten mee naar huis nemen! Met deze overwinning is nog helemaal niets beslist, wel is zeker dat de return zeker weer een hele mooie pot waterpolo zal opleveren. Maar eerst komende week, 20 uur thuis tegen KZC, een goede ploeg die ons inziens wat laag staat, kom allemaal kijken in het sterrenbad in Wassenaar!

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top