Skip to content

VVD wil minder regels

14 december 20112 minute read

De VVD wil overbodige regels in Wassenaar schrappen en ingewikkelde regelgeving vereenvoudigen. In de gemeenteraadsvergadering van maandag 12 december zal de VVD fractie het college een ‘zwartboek overbodige regelgeving’ aanbieden. Dit zwartboek is samengesteld uit de reacties van inwoners, nadat de VVD fractie afgelopen zomer het “meldpunt overbodige regelgeving” lanceerde.

VVD raadslid Bert Ooms: “Wij liberalen staan voor zoveel mogelijk vrijheid en eigen verantwoordelijkheid waar dat kan. Dat betekent dus minder maar duidelijke regels die goed te handhaven zijn.” In dit zwartboek staan voorbeelden van onzinnige regels en overbodige bureaucratie waar Wassenaarders zich aan ergeren. Bijvoorbeeld op het gebied van reclame uitingen, bepaalde bouwvergunningen en evenementenvergunningen moet het mogelijk zijn om procedures te versimpelen of regels te verminderen. De VVD fractie vraagt het college hier serieus werk van te maken en met concrete voorstellen te komen om de regeldruk voor de Wassenaarse bewoners en ondernemers te verminderen. Daarbij moet ook gekeken worden naar de ‘best practices’ in andere gemeentes.

In november diende de VVD fractie al een motie in om de regeldruk voor ondernemers te verlichten door middel van het invoeren van een “bewijs van goede dienst”. Dit is een instrument van het ministerie van Economische Zaken dat erop gericht is de meest voorkomende dienstverlening aan ondernemers te verbeteren én versnellen. De VVD fractie hoopt dat Wassenaar snel dit “bewijs van goede dienst” zal verkrijgen zodat ondernemers zich bezig kunnen houden met ondernemen in plaats van met ingewikkelde bureaucratie. Regels zijn er immers voor de mensen en niet andersom.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top