Skip to content

Bert Ooms verlaat Wassenaarse raad

16 december 20112 minute read

Na tien jaar legt VVD-er Bert Ooms zijn lidmaatschap van de Wassenaarse raad neer. Ooms, voormalig lijsttrekker en oud-fractievoorzitter, is helaas genoodzaakt zijn professionele en maatschappelijke activiteiten te heroverwegen. Op landelijk en lokaal niveau blijft hij zich wel inzetten voor de VVD.

Ooms: “De komende jaren blijf ik mij professioneel inzetten voor de verdere ontwikkeling van een Oncologisch Centrum in Leidschendam en de regionale kankerzorg. Daarnaast blijf ik graag mijn bijdrage blijven leveren aan het maatschappelijk leven in Wassenaar en blijf ik actief in de plaatselijke en landelijke VVD. Op landelijk niveau ben ik dit jaar benoemd in het dagelijks bestuur van de VVD-partijcommissie Volksgezondheid, Jeugd en Welzijn, van waaruit ik mijn professionele ervaring kan inzetten voor de gezondheidszorg. Voor deze activiteiten heb ik in de komende periode meer tijd, focus en energie nodig. Dit betekent dat er onvoldoende mogelijkheden overblijven om mijn werk als raadslid de komende periode op een verantwoorde manier vorm en inhoud te geven.”

Ooms heeft groot vertrouwen in de toekomst van de VVD-fractie die nu onder leiding staat van Anouk van Eekelen. “Onder haar leiding heeft de fractie zich verder ontwikkeld tot een krachtig en evenwichtig liberaal smaldeel in de Wassenaarse raad. Ik heb er alle vertrouwen in dat de VVD-fractie onder haar voorzitterschap zich op een voortreffelijke wijze zal blijven inzetten voor de Wassenaarse gemeenschap.”, aldus Ooms.

Fractievoorzitter Van Eekelen is Ooms zeer dankbaar voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de VVD en Wassenaar, “Bert heeft onze partij een fantastische verkiezingsoverwinning bezorgd en is van grote waarde voor onze fractie geweest. Bert is een liberaal in hart en nieren. Zo’n voorganger, daar ben ik trots op.”

“Dat Bert de fractie verlaat is met een woord jammer. We begrijpen zijn overwegingen, maar de Wassenaarse raad zal hem missen. Gelukkig heeft hij aangegeven zich te blijven inzetten voor de partij op zowel landelijk als lokaal niveau.”, aldus VVD-afdelingsvoorzitter en oud-fractiegenoot Jan Gieskes.

Het bestuur en fractie van de VVD Wassenaar zijn Bert Ooms zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de partij en zullen op een gepast moment stil staan bij zijn afscheid van de gemeenteraad.

Tags

Bert OomsVVDWassenaarse Raad
Gerelateerde artikelen
Back To Top