Ga naar hoofdinhoud

Bevolkingsonderzoek borstkanker

21 december 20112 minute read

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, wonend in de gemeente Wassenaar, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De eerste groep vrouwen wordt vanaf woensdag 18 januari 2012 uitgenodigd op de mobiele unit. De bus staat in Wassenaar op het parkeerterrein van sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade. Het onderzoek duurt naar verwachting tot medio april 2012.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen, eens per twee jaar, automatisch een schriftelijke uitnodiging van het Bevolkingsonderzoek Zuid-West voor het vrijwillige onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een verplaatsbaar onderzoekscentrum van het Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Afhankelijk van de periode waarin de onderzoekswagen in de gemeente staat, ontvangt een vrouw de eerste uitnodiging in het jaar dat ze 50, 51 of 52 wordt.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Tags

BevolkingsonderzoekBorstkankerGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top