WZK Heren 1 wint lastige wedstrijd

5 december 20112 minute read

Afgelopen zaterdag stond voor WZK de thuiswedstrijd tegen KZC op het programma. Deze ploeg stond op dat moment 7e, maar einde vorig jaar hoog en zou best wel eens lastig kunnen zijn. Met een wederom zeer goed gevulde tribune begon WZK aan de wedstrijd. KZC opende de score via hun sterke midvoor. De eerste man meer voor WZK werd niet benut, maar een minuut later was Raymond Vonk die de gelijkmaker wist te scoren.

Even later was het Menno de Jong, misschien wel de beste van de avond, die met een taterbal in de korte hoek de keeper verraste! KZC antwoordde snel daarna met de 2-2. In de tweede periode nam KZC wederom de leiding, maar het was Patrick van Eijk die uit een man meer de 3-3 scoorde. Uit een strafworp scoorde Raymond, maar uit een overtal situatie KZC ook weer, 4-4. In de derde periode was het de tweede van de avond van Menno uit een man meer, 5-4, zoals inmiddels gebruikelijk in deze wedstrijd was het nu weer KZC dat met de 5-5 en vervolgens 5-6 de spanning nog verder opvoerde. WZK had het gevoel dat ze sterker waren, maar dat was in de score niet terug te zien. Aan het einde van de derde periode was het de beurt aan Roderic Vonk, in iets meer dan een halve minuut had hij twee keer achter de keeper van de Beverwijkse ploeg liggen, waaronder één na een weergaloze actie! Echter deze wedstrijd typeerde zich door gelijkmakers, 7-7 was dan ook de stand waarmee de laatste periode werd begonnen. Een man meer voor WZK werd de 8-7 door Raymond, een man minder overleefd en een man meer voor WZK. Na de time-out schoot Patrick knap raak, voor het eerste twee punten verschil! Nog geen 30 seconde later was het weer Raymond, de 37ste van hem in de competitie alweer, die scoorde, 10-7! KZC deed nog wat terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, 10-8 in een zeer spannende wedstrijd. Volgende week uit in Hoofddorp en dan op 7 januari de bekerwedstrijd tegen de koploper uit de 3e klasse, dat mag niemand missen, kom allemaal naar het sterrenbad, 19.00 uur!