Skip to content

P&O van Wassenaar maakt grote blunder

3 januari 20122 minute read

Sollicitatie en integriteit?? Op 31-12-2011 ontvang ik een afwijzing betreft een sollicitatie bij de Gemeente Wassenaar, jammer denk ik. Tegen het eind vd middag maak ik mijn hotmail nogmaals open en zie keer op keer dezelfde afwijzing staan met verschillende afzenders, nog niets in de gaten hebbend, denk ik dat mijn verstand even op de loop is. Even later klik ik toch een bericht open; wat blijkt? P&O van Wassenaar heeft alle sollicitanten betreft deze vacature in een CC gezet! En omdat er ongeveer 300 sollicitanten zijn geweest krijg ik deze CC allemaal in mijn mailbox.

Een greep uit mijn andere lotgenoten: als de Gemeente Wassenaar zo met je persoonlijke gegevens omgaat, moet je blij zijn dat je daar niet hoeft te werken, en ook ontvang ik van een onbekende, waarschijnlijk een directe collega van P&O een mail dat ze het zich maar niet zo moet aantrekken, vervolgens ontvang ik een mail waarin het over een sollicitante gaat die men met “lef”omschrijft… en ook de info hoe verder te gaan met deze sollicitante. Als je bij de Gemeente in dienst komt, moet je de eed afleggen betreft integriteit, en dat gegevens en kennis nooit naar buiten mogen komen. Dit moet je zweren met een gelofte!!

Deze persoon van P&O kan dit niet meer terugdraaien en nooit meer goedmaken, in te denken dat alle mail adressen zomaar doorgestuurd zijn.. en de vacature ging over KCC ( klantencontactcentrum), dus secuur omgaan met privacy.

Zelf heb ik net mijn baan moeten verliezen omdat ik gepest ben en keuzes heb moeten maken; moeten tekenen dat ik geen gegevens naar buiten mag laten komen… als je dit allemaal leest en meemaakt vraag ik me af waar de grenzen liggen, en dan niet bij de Gemeenten, die hebben alle grenzen al overschreden, maar bij ons als werknemer, als sollicitant en ook als burger.

Net terug uit de Dominicaanse Republiek, daar is corruptie normaal en alles wat niet mag of kan, daar betaal je voor. Dat is het land. Maar hier in ons land met zovele regeltjes tav de overheid, ga je toch denken dat heel veel zaken wel overeenkomsten hebben. Corruptheid ? nee dat mag niet, maar mensen volgens de zogenaamde regels in dit land benadelen klopt ook niet.

© Dichtbij.nl door Carida
bron: De Gemeenten, wil je daar zijn??

Tags

BlunderGemeenteP&OWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top