Skip to content

WZK Heren 1 uitgeschakeld in spannend duel

9 januari 20123 minute read

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd na de korte winterstop op het programma. WZK ontving thuis DZT ’62 uit Deurne. Met een zeer volle tribune in het Sterrenbad gooide wethouder Dienke Dekker de bal aan het begin van de wedstrijd in het water en gaf hiermee het startsein van de bekerwedstrijd voor de Man Meer Cup. WZK begon goed aan de wedstrijd en kwam dan ook via Patrick van Eijk op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg kon in het begin van de wedstrijd de voorsprong helaas niet verder uitbouwen en zoals vaker valt de goal dan aan de andere kant, DZT scoorde met het nodige geluk, via de paal en het achterhoofd van de keeper, de gelijkmaker uit een strafworp.

Niet veel later konden de gasten zelfs een voorsprong nemen en bouwde deze met een man meer zelfs uit naar 1-3. Coach Ron van der Wild, vandaag geassisteerd door Patrick Hulsman, gaf duidelijk aan dat de rust bewaard moest worden, met die opdracht stuurde hij het team voor de twee periode het water in. WZK kwam terug en hoe, twee maal was het Patrick van Eijk met een ziedend schot en er stond 3-3 op het bord! Even later zette Menno de Jong WZK weer op voorsprong, 4-3. In de derde periode kon Remon de Jong WZK op 5-3 zetten, maar DZT deed nog wat terug, 5-4 met nog 1 periode te gaan. DZT kwam middels een man meer op gelijke hoogte, zoals meerdere doelpunten van de gasten, ontbrak het hen niet aan geluk. Wie anders dan Patrick van Eijk zetten WZK weer aan de leiding, 6-5 en niet veel later leek Bas van Veen de wedstrijd te beslissen, maar de 7-5 werd door de scheidsrechter niet waargenomen, door de nieuwe startblokken dacht de scheidsrechter aan de paal. Even later valt de 6-6 aan de andere kant en was de spanning te snijden! WZK breekt uit en komt met een man meer door, maar helaas gaat deze er niet in en heeft de ploeg uit Deurne dus een overtal situatie aan de andere kant en speelt deze knap uit, 6-7. Nog iets meer dan een minuut, maar WZK is niet meer in staat de gelijkmaker aan te tekenen. Einde van het bekeravontuur van WZK, DZT, koploper in een klasse hoger, was deze wedstrijd de gelukkigste in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. WZK had zelf het gevoel zelfs iets beter te zijn geweest gezien de kansen, waardoor de teleurstelling wellicht nog groter was. Heren 1 wil bij deze alle aanwezige supporters bedanken en hopen jullie snel weer te zien! Aanstaande zaterdag gaan we weer vrolijk verder in de competitie, maar eerst maandag nog de eerste wedstrijd om het kampioenschap van Haaglanden. Om 22 uur in het sterrenbad is wederom iedereen welkom, zaterdagavond speelt Heren 1 om 21.00 in het Sterrenbad. Hopelijk kunnen we wederom genieten van volle tribunes en veel support en steun!

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top