Skip to content

Marmeren Leeuwen krijgen bescherming

13 januari 201245 second read

Voor de ingang van Raadhuis De Paauw staan twee grote marmeren leeuwen met het gezicht tegenover elkaar. Door de invloeden van de natuur, zoals regen, wind en vorst wordt het marmer aangetast. Om de beelden te beschermen wordt er op woensdag 18 januari een overkapping geplaatst.

Overkapping
De overkapping is van glas, waterdicht, vandalismebestendig en is eenvoudig te plaatsen. Er is een vergunning verleend om de overkapping jaarlijks opnieuw te laten plaatsen. Dit zal gebeuren in de periode van oktober tot en met april. En er is een subsidie verleend op grond van het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten (Brim) 2011.

Achtergrond informatie
Prins Frederik woonde met zijn vrouw Louise van Pruisen van 1838 tot 1881 in Huis De Paauw. De vrouw van Prins Frederik en de vrouw van De Russische tsaar Nicolaas I waren zussen. Rond 1850 hebben de Russiche tsaar en zijn vrouw Charlotte van Pruisen de marmeren leeuwen cadeau gedaan aan prins Frederik en prinses Louise.

Tags

beschermingLeeuwenMarmer
Gerelateerde artikelen
Back To Top