Skip to content

Eenvoudige overwinning WZK Heren 1

16 januari 20123 minute read

Afgelopen zaterdag kwam Het IJ 3 uit Amsterdam op bezoek. WZK Heren 1 dat helaas vorige week in de beker werd uitgeschakeld was gebrand op het neerzetten van een goed resultaat. Menno de Jong begon in het doel, zodat Sander wat grieperig op de bank plaats kon nemen. WZK begon sterk aan de wedstrijd en Patrick van Eijk bracht WZK dan ook terecht op een 1-0 voorsprong.

WZK bouwde dit niet uit en kreeg ongelukkig een strafworp tegen omdat Leo de toegekende U20 niet had meegekregen. Het IJ schoot deze 5 meter raak, 1-1. WZK stelde hierna rap orde op zaken. Het was eerst Patrick van Eijk uit een man meer die WZK op voorsprong zette. Hierna een hele mooie beweging van Remon de Jong die achterwaarts dreigde in te schieten, maar vervolgens netjes in de hoek boogde. Een slim aangevraagde time-out van coach Ron van der Wild zorgde ervoor dat WZK via Raymond Vonk nog een man meer kon afmaken, 4-1 na 1 periode. In de tweede periode draaide Roderic Vonk knap weg van zijn tegenstander de 5 meter in en verschalkte de keeper met een bekeken boogbal. Aan het einde van deze periode scoorden de gasten uit een man meer nog tegen, 5-2. In de derde periode ging het weer beter lopen bij de thuisploeg. Eerst Maurice Swillens, vervolgens Stefan van der Kroft met een knap schot in de korte hoek met beide een doelpunt, toen Menno de Jong met een goed gestopte strafworp! Roderic Vonk maakte de 8-2 en na de 8-3 was het aan Leonard Rooijakkers, een mooie actie en even later zeer attent bij een rebound, twee maal raak, 10-3! Het IJ mocht het vervolgens voor de derde maal vanaf 5 meter proberen, maar het was wederom Menno de Jong met een heerlijke redding! Leonard kreeg nog zijn derde U20 en met nog een speler op scherp kwam Sander er alsnog in, zodat Menno nog lekker een periode kon spelen. Zijn broer Remon was echter de gene die opviel met twee mooie doelpunten. Bij de inmiddels 12-3 stand mochten de gasten het voor de 4e keer van 5 meter proberen en deze keer was het weer raak, 12-4. Roderic Vonk met twee doelpunten vlot achter elkaar en nog een keer Remon de Jong zorgde vervolgens voor een 15-4 eindstand! Het team wil uiteraard Menno van Valderen bedanken voor standby staan! Komende week staat volledig in het teken van het waterpolokampioenschap Haaglanden, zie ook de site www.waterpolohaaglanden.nl. De week erna met zijn allen naar de finale dag van het EK om dan op 4 februari weer thuis de competitie aan te vangen. WZK is nu halverwege en staat nog steeds aan kop, hou de site in de gaten en kom de WZK teams steunen!

Tags

HerenWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top