Skip to content

Wethouder van Sport ziet WZK Heren 1 bekerduel verliezen

18 januari 20124 minute read

Zaterdag 7 januari stond voor WZK volledig in het teken van bekerwedstrijden. Nadat ‘s middags dames 1 van WZK gemakkelijk de volgende bekerronde had bereikt ten koste van Donk uit Gouda en Heren 3 zoals verwacht ten onder was gegaan tegen SCOM 1 trad om 19.00 uur Heren 1 aan tegen DZT 1 uit het Brabantse Deurne.

Beide ploegen zijn koploper in hun klasse, waarbij de brabanders licht favoriet waren. Zij spelen een klasse hoger dan WZK.

Met een zeer volle tribune in het Sterrenbad gooide wethouder van Sport en Welzijn Dienke Dekker de bal aan het begin van de wedstrijd in het water en gaf hiermee het startsein van de bekerwedstrijd voor de Man Meer Cup. WZK begon goed aan de wedstrijd en kwam dan ook via Patrick van Eijk op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg kon in het begin van de wedstrijd de voorsprong helaas niet verder uitbouwen en zoals vaker valt de goal dan aan de andere kant, DZT scoorde met het nodige geluk, via de paal en het achterhoofd van de keeper, de gelijkmaker uit een strafworp. Niet veel later konden de gasten zelfs een voorsprong nemen en bouwde deze met een man meer zelfs uit naar 1-3. Coach Ron van der Wild, vandaag geassisteerd door Patrick Hulsman, gaf duidelijk aan dat de rust bewaard moest worden, met die opdracht stuurde hij het team voor de twee periode het water in. WZK kwam terug en hoe, twee maal was het Patrick van Eijk met een ziedend schot en er stond 3-3 op het bord! Even later zette Menno de Jong WZK weer op voorsprong, 4-3. In de derde periode kon Remon de Jong WZK op 5-3 zetten, maar DZT deed nog wat terug, 5-4 met nog 1 periode te gaan. DZT kwam middels een man meer op gelijke hoogte, zoals meerdere doelpunten van de gasten, ontbrak het hen niet aan geluk. Wie anders dan Patrick van Eijk zetten WZK weer aan de leiding, 6-5 en niet veel later leek Bas van Veen de wedstrijd te beslissen, maar de 7-5 werd door de scheidsrechter niet waargenomen, door de nieuwe startblokken dacht de scheidsrechter aan de paal. Even later valt de 6-6 aan de andere kant en was de spanning te snijden! WZK breekt uit en komt met een man meer door, maar helaas gaat deze er niet in en heeft de ploeg uit Deurne dus een overtal situatie aan de andere kant en speelt deze knap uit, 6-7. Nog iets meer dan een minuut, maar WZK is niet meer in staat de gelijkmaker aan te tekenen. Einde van het bekeravontuur van WZK, DZT, koploper in een klasse hoger, was deze wedstrijd de gelukkigste in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. WZK had zelf het gevoel zelfs iets beter te zijn geweest gezien de kansen, waardoor de teleurstelling wellicht nog groter was.

De wethouder en het aanwezige publiek waren wel getrakteerd op een spannende en attractieve waterpolowedstrijd onder leiding van twee goede scheidsrechters.

Daarna was het de beurt aan de A-jeugd. Zij bonden de strijd aan tegen Wiekslag.

Enkele vaste spelers ontbraken bij WZK, maar gelukkig kon het team aangevuld worden met jeugd uit het C1-team. Zij bleken hun partij goed mee te kunnen spelen. Langs de kant stond de ervaren coach van H2 Joost vd Kroft samen met assistent Remon de Jong.

In een spannende wedstrijd, waarbij WZK wel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stond, trok de A-jeugd de wedstrijd verrassend naar zich toe met 7-5. Wiekslag droop teleurgesteld af na deze onverwachte nederlaag.

De bekeravond werd afgesloten met het optreden van heren 2. Ook hier een tegenstander uit een hogere klasse Niemo van Vliet. Heren 2 liet zien dat de hoge stand in de competitie niet onterecht is. Hoewel het lang spannend bleef werd in het 4e part het verschil gemaakt. Onder luidruchtige aanmoedigingen van het aanwezige publiek verloor de tegenstander de grip op de wedstrijd en ging kopje onder.

Ook Heren 2 is daardoor verder in de beker. De volgende ronde zal vermoedelijk weer een zware tegenstander opleveren.

Tags

Dienke DekkerWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top