Skip to content

Winst voor B.C. Wassenaar 1 en 5

29 januari 20126 minute read

De speelweek van het seizoen 2011/2012 zit erop. Geen enkele wedstrijd werd verloren! Wassenaar 1 en 5 kwamen tot winst met resp 5-3 (tegen Dynamo Sassem) en 6-2 (tegen Honselersdijk). De overige teams speelden tegen sterkere tegenstanders met 4-4 gelijk, ook een prima prestatie.

Wassenaar 1 – Dynamo Sassem 1: 5 – 3
We moesten vandaag de laatste wedstrijd proberen te winnen en dat is aardig gelukt! Marcel Woudsma was helaas uitgevallen vanwege een blessure.

De herendubbel bestond uit Marco van Leeuwen en Mark van der Akker die lekker bezig waren en wonnen in drie sets met 21-15, 15-21 en 21-17. De dames deden het ook niet slecht en wonnen in twee sets 21-13 en 23-21.

De herenenkels: Marco begon lekker en had drie sets nodig, hij won met 15-21, 21-14 en 21-15. Eveline Spring in ‘t Veld mocht toen aan de bak en won netjes met 21-12 en jawel 21-12. Toen mocht speedy Mark aan het werk, hij deed precies wat Marco deed in drie sets: 21-17, 16-21 en 21-13. Akkemay Huininga heeft goed gevochten maar verloor helaas met 18-21, 25-23 en 21-13.

Tot slot de gemengde dubbels: Marco en Akkemay beten het spits af maar helaas net effe te veel, ze verloren met 20-22 en 15-21. Mark en Eveline speelden goed, maar het geluk bleef maar weg en dus verloren ze met 19-21 en 14-21.

Al met al 5-3 eindstand, een mooie finish van een bewogen seizoen.

Wassenaar 2 – Bios 2: 4 – 4
Voordat we aan deze wedstrijd begonnen even op internet gekeken hoe we ervoor staan. We moeten tegen de koploper die nu 31 punten voor staat op de nr. 2.

Maar dan wordt het spannend. Met 3 verenigingen gelijk met 43 punten, dus iedere wedstrijd die we winnen is meegenomen. Uit hadden we met 8-0 verloren, dus we hebben niets te verliezen, maar gezonde spanning is er wel.

De heren Maarten van Vliet (invaller) en Rob Gijsbertse gingen hoopvol van start met de herendubbel. Ze hadden er zin in en dat was ook te merken in de eerste set: winst 21-15. Ze konden dit helaas niet vasthouden en verloren de volgende 2 sets. Helaas. Bij de dames Sabine Roelandse en Ellen Dompeling ging het lekker in de damesdubbel. De eerste set verloren zij nipt met 21-23, maar daarna kwamen zij sterk terug en wonnen (21-18, 21-11).

Jim Stegeman ging in zijn single geruime tijd gelijk op aan zijn tegenstander, maar doordat hij in beide sets een kleine dip had, had de tegenstander de mogelijkheid om uit te lopen. Helaas kon Jim deze partij niet in winst omzetten (13-21, 13-21). Scarlet van der Kwaak ging lekker van start met haar single. De eerste set won ze dik met 21-8. De tweede set kreeg ze iets meer tegenstand, maar niet genoeg.

Tweede set 21-15. Maarten stond klaar voor zijn single. Hij moest tegen een man met enorm veel ervaring en moest daardoor het onderspit delven: 11-21, 10-21. Ellen ging ook lekker met haar single. De tegenstander kon geen grip krijgen op Ellen haar spelletje en ze won met 21-17, 21-13. Tussenstand: 3-3. We doen het niet slecht!

De beurt is aan Jim en Scarlet voor de eerste gemengddubbel. De eerste set waren ze wat gespannen waardoor zij verloren met 14-21. Maar de tweede en derde set kwamen ze grandioos terug en haalden het 4e punt binnen! (21-13, 21-14). De gemengddubbel van Rob en Ellen liep niet heel erg lekker. Ondanks dat zij de eerste set wonnen met 22-20 konden ze dit niet vasthouden en verloren (7-21, 14-21).

Met een mooie 4-4 gingen we naar huis na een heel gezellig etentje!

Nu even de standen van de anderen afwachten die dit weekend nog worden gespeeld en dan kijken waar we geëindigd zijn!

Wassenaar 4 – De Valken 1: 4 – 4
Vorig seizoen meegepromoveerd, dat zou dus best een lastig jaartje kunnen worden. En dat was zo…., Wassenaar 4 eindigt als laatste of als voorlaatste en de kans op degradatie is wel heel erg groot. Jammer!

Uniek was het afgelopen seizoen toch wel het forse aantal spelers en speelsters dat in dit team acte de présence heeft gegeven, veel blessures helaas. Toch werden er van de 14 gespeelde wedstrijden maar liefst 7 (de helft dus) met 4-4 gelijkgespeeld!

Wassenaar 5 – Honselersdijk 2: 6 – 2
Helaas was dit onze laatste partij maar gelukkig hebben we hem gewonnen. Het was een hele spannende dag. We begonnen met de herendubbel van Bernard van den Oever en Jochem Donath, het was een spannende wedstrijd die ze uiteindelijk in een 3 setter verloren. De standen waren 21-8, 19-21, 12-21. Vervolgens hadden Carola Mooijman en Anneloes van der Steenstraten de damesdubbel gewonnen met 21-8 en 21-16. De volgende wedstrijd werd gespeelt door Maarten Konings, hij had goed gespeeld dat was echt te merken aan zijn standen 21-15 en 21-15. De wedstrijd die daarna werd gespeeld, werd gespeeld door Carola. Ze had vorige week nog een blessure, maar daar hebben we niks van gemerkt. Ze heeft haar wedstrijd gewonnen met 21-6 en 21-7. Jochem had de spannendste wedstrijd van de dag. Het ging heel erg gelijk op elke set ging verder dan de 21 punten. Helaas heeft hij verloren met een 3 setter, de standen waren: 24-22, 29-30, 20-22. Hij was echt moe na die 2de set maar hij vond het een leuke wedstrijd. Na Jochem speelde Anneloes, de wedstrijd was ook heel spannend en leuk de uitslagen waren: 19-21, 21-15 en 21-16 dus uiteindelijk gewonnen.

De eerste gemengd dubbel werd gewonnen en het was een leuke partij van Beate den Engelsman en Maarten de standen waren 21-12 en 21-15. De tweede gemengddubbel werd ook gewonnen door Bernard en Anita Knijnenburg, de standen waren 21-17 en 21-14.

De stand is 6-2 voor BC Wassenaar, gelukkig gewonnen.

Anita speelde vandaag haar allerlaatste competitiewedstrijd. Na ruim 400 competitie wedsttijden in 35 jaar blijft zij nog receatief spelen bij BC Wassenaar.

Wassenaar H1 – Ritte Spijkenisse H1: 4 – 4
Bij de eerste dubbels gingen Peter Akerboom en Remco de Rooy de dubbel spelen, die werd in twee sets gewonnen. De tweede dubbel gingen Sven van Kuyen en Wesley van der Kroft spelen en die werd in 3 sets helaas verloren. Toen gingen de enkels van start. Dennis Klaverveld was eerste heer en hij heeft de single heel goed gespeeld maar helaas heeft Dennis in 2 sets verloren. De tweede heer was Wesley en Wesley heeft zijn enkel goed gespeeld maar heeft helaas verloren in 2 sets. Remco was de derde heer en die heeft ook goed gespeeld en die heeft zijn partij in 2 sets gewonnen. De vierde heer was Sven en die heeft de eerste set uitstekend gespeeld die werd gewonnen, de tweede set kwam Sven goed terug maar werd helaas verloren en de derde set heeft Sven een beetje zijn koppie laten hangen en die werd helaas verloren. Toen kwamen de laatste dubbels die werden gespeeld door Dennis en Peter en Remco en Sven. Dennis en Peter hebben de partij gewonnen terwijl het op het andere veld heel spannend was, want de eerste set van Sven en Remco hadden ze verloren en de tweede set kwamen ze goed terug en die hebben ze gewonnen dus de derde set was heel erg spannend maar Remco en Sven hebben de partij helaas verloren. Dus het herenteam heeft gelijk gespeeld met 4-4 waar iedereen heel erg blij mee was.

Tags

BadmintonBC Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top