Skip to content

WZK organiseert jaarlijkse schoolzwemwedstrijd

30 januari 20123 minute read

Vrijdag 27 januari vonden de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden voor alle Wassenaarse basisscholen plaats. Dat betekent altijd weer een gezellige drukte, met heel veel kinderen en leerkrachten in de zwemzaal, en een overvolle tribune. Het Netwerk Bewegingsonderwijs neemt ieder jaar weer het initiatief voor deze wedstrijd en vraagt vervolgens aan de wedstrijdafdeling van WZK of zij dit festijn willen organiseren. En natuurlijk doen de vrijwilligers van WZK dat graag voor de Wassenaarse schooljeugd.

Bij deze wedstrijden worden er estafettes gezwommen. 6 kinderen uit een leeftijdsgroep zwemmen als groepje en zwemmen om de beurt een baantje vrije slag. Vrije slag houdt in dat je zelf een slag mag kiezen. Borstcrawl gaat het snelste, maar sommige kinderen zwemmen liever schoolslag. En dat mag ook gezwommen worden. Alle zwemmertjes deden heel goed hun best, bijna niemand ging te vroeg weg. Heel knap gedaan!

Dit jaar waren er 7 basisscholen die deelnamen: de Bonifatius-, Den Deijl-, Herenweg-, Jozef-, Montessori-, Nuts- en Sint Jan Baptistschool. De scholen konden meedoen in verschillende leeftijdscategorieën. Zo was er een wedstrijd voor de kinderen uit de groepen 3 en 4, voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8. Iedere leeftijdsgroep mocht twee keer een estafette zwemmen. De tijden van beide estafettes werden opgeteld en dat leverde een overwinnaar van de leeftijdsgroep.

Dit jaar leverde de estafette voor de kinderen uit de groepen 3 en 4 van de Bonifacius en de Montessori een hele spannende strijd op. De eerste race leverde winst op voor de Montessori, en de tweede voor de Bonifacius. Bij het optellen van de tijden van de eerste en tweede ronde bleek dat ze heel erg aan elkaar gewaagd waren: het verschil was 4.25.29 voor de Boni en 4.25.09 voor de Montessori, die op dit onderdeel nipt winnaar werden. De Montessori werd ook winnaar bij de groepen 5 en 6. De Baptist werd daar op ruim 5 seconden een goede tweede. De winst voor de groepen 7 en 8 ging dit jaar met ruime voorsprong naar de Nutsschool.

Maar uiteindelijk gaat het er bij deze wedstrijd om welke school dit jaar de snelste is als alle tijden van alle deelnemers bij elkaar worden opgeteld. En dat geeft soms een andere uitslag dan verwacht: een of twee afstanden winnen wil niet zeggen dat je de eindoverwinning behaald; daarvoor moeten alle groepen snelle tijden gezwommen hebben.

WZK vindt dat alle kinderen winnaars zijn en vinden het super dat zij zo hun best hebben gedaan. Daarom had WZK gezorgd dat er voor alle kinderen een leuke herinnering was aan deze avond. Naast een mooie oorkonde kreeg iedereen een sleutelhanger, stickers en een lekkere versnapering.

En voor de school die dit jaar het beste resultaat over alle afstanden had, was een prachtige beker!

De winnaar dit jaar was de Montessori. Wil je alle resultaten en de foto’s van dit evenement bekijken ga dan even naar de site van WZK; www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl

Tags

MontessorischoolWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top