Skip to content

WZK Heren 1 wint moeizaam

19 februari 20122 minute read

Na de nederlaag van vorige week was WZK Heren 1 vastbesloten om weer een goed resultaat neer te zetten. Om 19 uur thuis moest er gespeeld worden tegen Alliance Nereus. Zonder Leonard en Remon, maar met Michel van der Kroft en Menno van Valderen en gelukkig ook weer met een redelijk volle tribune ontving WZK de gasten uit Zaandam.

WZK had aan het begin van de wedstrijd moeite met het opzetten van gevaarlijke aanvallen. Het ontbrak bij WZK aan de nodige creativiteit, maar uiteindelijk was het Patrick van Eijk die met een afstand schot de 1-0 op het scorebord bracht. Uit een verkregen man meer situatie kon WZK de 2-0 maken, Raymond Vonk maakte netjes af. In de zoemer verkeek Sander Snelleman zich lelijk op het schot van de tegenstander, wat de 2-1 opleverde. De bal had overigens de lijn nooit gepasseerd. In de tweede periode wist Nereus geen gebruik te maken van een man meer en duurde het wederom tot ver in de tweede periode voordat WZK wist de scoren, het was Menno de Jong die wederom de beste was aan wassenaarse zijde. Vervolgens was het Raymond Vonk die binnen 3 seconde een verkregen man meer wist af te ronden, 4-1. Nereus kon nog wel de 4-2 maken. In de derde periode scoorde WZK al snel, zowel Patrick als Menno maakten hun tweede van de avond. Nadat de gasten een man meer wisten te benutten, maakte Roderic Vonk met een hard geplaatst schot de 7-3.  WZK kreeg niet veel meer mee, ondanks het fysieke spel van Nereus. Toch maakte WZK in de 4e periode geen fout, Patrick maakte de 8-3 en na een man meer en nog een doelpunt van Nereus maakte Roderic de 9-5. Een nette overwinning die wat moeizaam tot stand kwam, volgende week de uitwedstrijd tegen Noordkop in Den Helder.

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top