WZK zwemt een goede Vijfkamp wedstrijd

20 februari 20122 minute read

Dit weekeinde werd in de Veur in Zoetermeer al weer de vierde vijfkampwedstrijd voor de wedstrijdzwemmers van WZK gehouden. In deze serie wedstrijden strijd WZK met vier anderen verenigingen voor de eindzege.

Begonnen werd er met een tweetal estafettes, de 4×50 m. wisselslag voor meisjes en voor jongens. De meisjes hadden twee teams ingezet welke op een derde en vijfde plaats eindigden. De jongens wisten als tweede te finishen. Hierna kwamen de individuele afstanden, er werden voornamelijk 50 en 100 meters gezwommen. Nuria Boersma wist op de 50 vlinder wel tien seconden van haar tijd af te halen. Op de 50 rugslag zwommen bijna alle meisjes junioren een persoonlijk record en wist Megan Albon het zilver in de wacht te slepen. Nadine Ansink verbeterde op de 100 wissel wel negen seconden en alle jongens zwommen op deze afstand eveneens een Pr. Jason Everard met wel elf seconden, Helen Nie veroverde hier een eerste plaats. Op de 50 school was er goud voor Alex Vermeulen en brons voor Tamara Hoogenboom. Charlotte Drastich ging deze wedstrijd met maar liefst twee gouden medailles naar huis, één op de 25 vlinderslag en één op de 50 vrije slag. Britney van den Berg en Austin Allen behaalden op deze afstanden zilver. Marina Welsh veroverde twee gouden medailles, één op de 100 vrij en één op de 50 rugslag, op deze laatste slag was er ook een bronzen medaille voor Laura Cremer. Bij de 100 vrije slag voor jongens behaalde Paul McKenzie zilver en Mark McKenzie brons. De meisjes junioren deden het op de 100 wissel ook weer geweldig, ook hier zwom bijna iedereen een Pr. Bij de jongens in deze leeftijdsgroep verbeterde Fran Boersma zijn tijd met vier seconden. Op de 50 vrije slag was er goud voor Helen Nie en brons voor Michelle Bellekom. En bij de 100 rug was er goud voor Alex Vermeulen en brons voor Tamara Hoogenboom.

Als laatste was er een 10×50 m. vrije slag estafette. WZK wist na de eerste zwemmer al de leiding te nemen en stond deze ook niet meer af. Met een voorsprong van een halve baan werd WZK eerste. Na vier wedstrijden staat WZK op een eerste plaats in de vijfkamp. Met nog maar één wedstrijd te gaan, staat WZK op een winnende koers.