Skip to content

Seksrel in Wassenaarse Politiek

21 februari 20122 minute read

Een politieke rel in de altijd zo keurige Wassenaarse politiek. VVD-wethouder Henk de Greef ligt onder vuur nadat hij tegen een vrouwelijk raadslid zou hebben gezegd dat hij haar “met de gordijnen dicht en de kleren uit een lesje zou leren”.

Dat zou gebeurd zijn in een met drank overgoten onderonsje na een raadsvergadering. Twee fracties eisen opheldering.

Smaad

Het college is woedend en slaat terug: als de fracties hun vragen niet snel intrekken, wordt er aangifte gedaan van smaad. De wethouder zou na de raadsvergadering echter ook hebben gezegd dat de coalitie zich niets aantrekt van de mening van de oppositie. Die is kritisch over de mogelijke fusie met de gemeente Voorschoten. “Wij doen wat wij willen, zoals wij alles in de coalitie beslissen”, aldus De Greef.

Lawaai

“De fusie met de gemeente Voorschoten wordt gewoon doorgedrukt, ook al maken ze lawaai.” Met ‘ze’ doelt hij op de partijen Wat Wassenaar Wil (WWW) en de Democratische Liberalen Wassenaar (DLW). Die hebben nu schriftelijke vragen ingediend over het gedrag van de wethouder.

De VVD’er wast zijn handen in onschuld. “Ik ben hevig verontwaardigd. We hebben daar wel gezeten en ook een drankje genuttigd, maar ik was absoluut niet onder invloed van alcohol”, zegt hij tegen het Leidsch Dagblad.

© PowNed
bron : Seksrel in Wassenaarse Politiek

Tags

GemeenteSeksrelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top