Skip to content

Overwinning in Den Helder, spanning stijgt!

26 februari 20122 minute read

Afgelopen weekend moest WZK Heren 1 naar Den Helder voor de wedstrijd tegen Noordkop. Thuis had WZK zijn grootste overwinning van het seizoen geboekt. Net als in de thuis wedstrijd kwam WZK eerst 1-0 achter. De eerste man meer werd door WZK gemist, maar Roderic Vonk wist even later wel beheerst de gelijkmaker binnen te schieten. De tweede man meer voor WZK werd wel benut, Raymond Vonk ronde af.

Den Helder scoorde echter ook uit een man meer en zo eindigde de eerste periode verrassend in 2-2. In de tweede periode nam WZK rap afstand en het leek het duel dezelfde kant op te gaan als aan het begin van het seizoen in Wassenaar. Raymond Vonk, Menno de Jong, Patrick van Eijk en weer Raymond uit een man meer betekende 2-6 voor WZK. Nu kreeg Noordkop een man meer, Menno onderschepte echter heel slim en liet uiteindelijk zijn broer Remon de break afronden. Vervolgens werd er twee keer een man meer van WZK wegens vermeend 2-meter afgefloten, uiteindelijk scoorde Roderic nog wel en Noodrkop benutte nog een man meer, 3-8 halverwege de wedstrijd. In de derde periode kwam Noordkop weer wat terug, mede omdat WZK wederom 2 man meers niet wist af te maken. Na twee doelpunten van Den Helder deed Menno wat terug en begon de laatste periode met 5-9. In de laatste periode begon Den Helder meteen met een score, maar vervolgens was het WZK die de wedstrijd bekeken uit speelde, Maurice Swillens met een bekeken lob en nog twee keer Patrick van Eijk met een lekker schot betekende een 6-10 eindstand. Door de ruime overwinning van VZV bij Nereus neemt de spanning in de kop van 4A alleen maar toe. Samen met DJK ZAR en Brandenburg strijden deze 4 ploegen om het kampioenschap. Over 3 weken in Wassenaar de topper WZK-VZV om 18.55 uur in het sterrenbad! Kom allemaal kijken naar deze ongetwijfeld spectaculaire wedstrijd. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd, de week erna gaat WZK nog even op bezoek bij Haarlem.

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top