Skip to content

De Kampioen opent het seizoen!

5 maart 20122 minute read

Op zaterdag 3 maart jl. werd het officiële wielerseizoen gewoontegetrouw geopend door Toerclub De Kampioen, één van de alleroudste wielersportverenigingen van Nederland. Dat goede voorbeeld werd zondag jl. door vele jongere verenigingen gevolgd.

De Kampioen groeit en verjongt de laatste jaren in hoog tempo. Dat vindt men terug in de toerkalender voor de rest van het jaar, waarin door de leden wordt deelgenomen aan ruim 200 ritten in binnen- en buitenland. Dat zijn niet alleen ritten zoals Veenendaal-Veenendaal, Amstel Gold, Ronde van Nijmegen en Luik-Bastenaken-Luik, maar ook een eigen week in de Jura en deelname aan Tour for Life, een achtdaagse monstertocht van Italië naar Valkenburg t.b.v. Artsen zonder Grenzen.

De vereniging telt momenteel zo’n 90 leden, in leeftijd variërend van 20 jaar tot 70+. Het aantal dames bedraagt 15% en het streven is om dat de komende jaren te verdubbelen. De meeste ritten worden verreden in drie snelheidsgroepen, te weten: een A-groep die een gemiddelde snelheid nastreeft van 27 à 28 km/uur, een B-groep die het gemiddelde rond de 25 km/uur houdt en een C-groep met een gemiddelde snelheid van 21 à 22 km/uur. In de praktijk komt dat neer op een kruissnelheid van zo’n 28 à 35 km/uur bij de A-groep, 27 à 30 km/uur bij de B-groep en zo’n 22 à 24 km/uur bij de C-groep. Kortom: er is altijd een groep die bij u past!

De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Want naast het motto “Samen uit, samen thuis” hanteert De Kampioen ook het beginsel van “Vrijheid blijheid”. Heeft u geen zin of tijd om te komen, dan moet u dat ook vooral niet doen.

Maar als u wel komt, dan treft u anderen die – net als u – zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg. U bent dan ook van harte welkom om mee te fietsen!

Hoewel veel leden ook in de wintermaanden vrijwel wekelijks hebben gereden, staan de ritten deze weken in het teken van een rustige seizoensstart waarbij iedereen zijn of haar spieren soepel kan losrijden. Alle weekendritten beginnen deze maand om 09.00 uur bij Bar ‘t Ruime Sop, Jachthaven Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100, Wassenaar. Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar, inclusief de twee ritten die elke week in Voorschoten starten.

Tags

TC De KampioenWielrennen
Gerelateerde artikelen
Back To Top