Skip to content

Jeroen Slaghekke test succesvol FR2L

5 maart 20123 minute read

Jeroen Slaghekke heeft zich tijdens de collectieve test van het Britse Formule Renault 2.0 direct bij de snelsten gevoegd. De coureur uit Wassenaar liet zich daarbij niet afleiden door het feit dat hij sinds december niet meer in een racewagen had gezeten. De vice-kampioen in het Britse Formule Ford onderstreepte zijn ambities naar meer, met de derde tijd van de dag. Slaghekke liet daarmee zeer ervaren concurrenten achter zich.

Op uitnodiging van Mark Burdett Motorsport meldde Jeroen Slaghekke zich afgelopen donderdag op het circuit van Donington Park. Ondanks de behoorlijk lange winterstop en de onervarenheid met de voor Slaghekke nieuwe Formule Renault vond de Nederlander rap zijn ritme.

“Dit was pas de derde keer dat ik met een Formule Renault reed, maar het voelde meteen heel goed. Het is een verschrikkelijke gave auto om mee te rijden”, geniet Jeroen Slaghekke na. “De Renault heeft niet alleen 45 pk meer dan een Formule Ford, maar het is ook een auto met downforce. De aërodynamica van de auto zorgt ervoor dat je op het asfalt wordt gedrukt, waardoor je veel harder de bocht door kan dan normaal.”

De snelle omschakeling van de simpele Formule Ford naar de high-tech Formule Renault laat zich ook op de stopwatch zien. Jeroen Slaghekke rijdt met zijn 1:04,161 de derde dagtijd. Alleen de meer ervaren Britten Jake Dennis en Josh Webster moet hij voorlaten, terwijl de Nederlander sneller is dan Josh Hill, zoon van F1-wereldkampioen Damon Hill en recent nog winnaar in het Britse Formule Renault Winterkampioenschap.

“Toch was het een moeizame dag”, benadrukt de coureur. “Ik heb ‘s ochtends maar een handvol ronden kunnen rijden, omdat een onderdeel van de achterwielophanging afbrak en met een onbestuurbaar geraakte auto met ruim 200 kilometer per uur het grind in ging. Zelf had ik niets, maar de auto was licht beschadigd en moest worden gerepareerd.”

‘s Middags zette Slaghekke zich over de teleurstelling heen van de gehalveerde test, door te antwoorden met een sportief statement. “Mijn snelste ronde was een goed rondje, maar nog belangrijker is dat ik constant snelle tijden kon neerzetten. En dat is belangrijk tijdens de races. Ik bleef slechts 0,2 sec. verwijderd van het baanrecord. De basis heb ik in de vingers, maar er zit nog meer in als ik de auto en de banden beter leer kennen.”

Jeroen Slaghekke staat te popelen om zijn kwaliteiten het aankomende seizoen te tonen, maar een contract is vooralsnog niet getekend. De vice-kampioen van het Britse Formule Ford zet in op een zitje in de North European Cup Formule Renault. “De contacten met goede teams zijn er, maar ik heb nog een gat in mijn budget. Ik ga de komende weken hard verder werken om mijn seizoen rond te krijgen.”

© RaceXpress
bron: Jeroen Slaghekke testsuccesvol FR2L

Tags

FR2LJeroen SlaghekkeTest
Gerelateerde artikelen
Back To Top