Skip to content

VVD Wassenaar vraagt naar uitkeringen

5 maart 201255 second read

De VVD fractie Wassenaar is geschrokken van het landelijk onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daaruit blijkt dat de helft van alle mensen die een bijstandsuitkering ontvangen, zich niet verplicht voelt een baan te zoeken. Ook in Wassenaar is het aantal bijstandsuitkeringen als gevolg van de economische crisis gestegen. De VVD fractie vraagt zich af of ook in Wassenaar de helft van de mensen met een uitkering niet aan de slag wil. Daarom hebben VVD raadsleden Liz Schaefer en Anouk van Eekelen schriftelijke vragen ingediend. De liberalen willen van het college van burgemeester en wethouders weten hoe de stand van zaken in ons dorp is.

De VVD vindt het onverteerbaar dat mensen denken dat ze zomaar van het belastinggeld van anderen kunnen leven en wil graag weten wat de gemeente hier precies aan doet. Hoe worden mensen aan het werk geholpen en volgt er bij weigering van werk ook een financiële sanctie? Volgens de onderzoekers kan een financiële prikkel inderdaad heel effectief een gedragsverandering op gang brengen. Maar gemeenten leggen zelden een financiële sanctie op blijkt uit onderzoek.

Tags

UitkeringenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top